Колко огнена може да бъде една книга?

Колко огнена може да бъде една книга?
Снимка: netinfo

Делсианска елегия
Отклоних очи и пламъкът ти в миг угасна.
Остана сива пепел, мъртъв прахоляк.
Уви! Светликът ти изтля.
С искрата на живеца си ще пазя твоя гняв и моя.
С искрата на живеца си ще пазя твоята и мойта мъка
по напусто пропиления живот.

През юни 2012 година излизе първата книга от трилогията на Кристин Кашор "Даровита". Сега от ИК "Емас" представят и книга втора – "Огнена".

Действието се развива 40 години по-рано с различни герои и създава напълно нови, пълнокръвни образи. Авторката определено е глътка свеж въздух за юношеското фентъзи.

Още с излизането си през 2009 г. "Огнена" влиза директно в бестселър-листата на "Ню Йорк Таймс" и печели за авторката още куп награди. "Пъблишърс уикли" и Американската библиотечна асоциация я определят за едно от най-добрите младежки заглавия на годината. 

Ето и малко повече за сюжета на самата книга.

Файър е последният човек-чудовище. Родена е с коса като жив огън и дарбата да разчита и манипулира съзнанието на хора и животни. Чудовищната й красота е способна да подлуди всеки. Но Файър не иска нищо от това, не иска да има нищо общо и с наследството на баща си – Кансръл, кралският съветник, оставил земите и народа на Делс в хаос и разруха. Затова тя е избрала да живее в отдалечено имение на север, на безопасно разстояние от хорските погледи и агресия.

Но в Делс настъпват все по-смутни времена. Младият крал Наш се опитва да въдвори мир, докато въстанали лордове събират армиите си, за да го свалят от трона. Из кралството са плъзнали шпиони и спокойните планини, сред които е домът на Файър, не правят изключение. След като я пронизва стрелата на непознат, спотайващ се в горите ù, тя разбира, че уединението ù не може да продължава вечно. А и в стрелеца има нещо странно – съзнанието му е обвито в непроницаема мъгла и дори чудовищните способности на Файър не могат да пробият обвивката. Под повърхността на политическите игри и надпреварата за власт се крие тайна… И помощта на Файър е необходима, за да се стигне до истината.

Огненото момиче приема предложението на краля да стане негов съюзник и брат му, военачалникът Бриган, отвежда Файър в столицата. Подготвя се преврат срещу несигурния владетел и единствената възможност е война. Но дарбата на Файър може да реши изхода ù. Стига да преодолее миналото, недоверието към себе си и околните и най-вече страха, който сковава сърцето ù – че ще се превърне в чудовище като баща си… 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти