„Колко е важно да бъдеш сериозен“ по Оскар Уайлд с премиера в благоевградския театър

Оскар Уайлд
Снимка: Драматичен театър Никола Вапцаров, Благоевград

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще отпразнува Международния ден на театъра (27-ми март) с премиерата на спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“ от Оскар Уайлд.

След успешните премиери на спектаклите „Тартюф“ и „Панаир на суетата“, екипът на благоевградския театър продължава да обогатява своя репертоар в сезон 101 на Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Новото представление – „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е следващата съвременна интерпретация на класическо произведение, което публиката ще може да види на сцената. Режисьор на комедията на Оскар Уайлд е Антон Угринов – завършил „Актьорство за драматичен театър“, след това „Режисура“, Антон Угринов сега е  преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Той поставя на сцените на театър „Възраждане“, театрална работилница „Сфумато“, Народен театър „Иван Вазов“, а „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е първата му постановка в Благоевград.

Сценограф на представлението е Ванина Цандева – един от младите, креативни сценографи, изграждащи съвременната визия на театъра; композиторът на представлението – Калин Николов е написал музиката за повече от 100 постановки и филми. Отличен е с театралните награди Икар и Аскеер за авторската си музика.

В новия спектакъл участват актьорите Нено Койнарски, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Мариана Бонева и Теодор Куков. В две от главните роли зрителите ще видят най-новите попълнения в трупата на театъра – Недиляна Павлик и Йордан Ангелов, които през 2020-та година завършиха НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. В представлението ще участват и студентите от Югозападен университет „Неофит Рилски“, специалност „Актьорско майсторство“ – Тара Димитровска и Радослав Балев.

Зрителите ще могат да гледат новата постановка „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград за първи път на 27-ми март 2021 година от 19:00 ч.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти