Колко често закъсняваме за работа

Работещо момче
Снимка: Thinkstock

Ако сте сменили шест различни работни места, закъснели сте поне 154 пъти за работа и имате в професионалната си биография най-малко една връзка с колежка/колега, значи сте типичен британски служител.

Средностатистическият поданик на Острова отсъства от работа близо 125 пъти по болест и преминава около десет интервюта за работа, преди да се пенсионира. На бюрото си изпива около 32 396 чаши чай или кафе и отпразнува средно осем повишения, се казва в скорошно изследване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

Анкетата, в която участвали 2000 британски граждани, показва още, че за около четири десетилетия трудов стаж британците мърморят по адрес на шефа си 623 пъти или около 14 пъти в годината.

Над 34% от населението на Великобритания е било принудено на някакъв етап да търси втора работа, за да свърже двата края. Четирима от всеки десетима признават, че работата е оказала негативно влияние върху семейната им връзка.

Най-малко два пъти в живота си британците късат с партньорите си, защото нямат време за тях. Около 29 на сто от служителите поне веднъж са търсили медицинска помощ заради стреса на работното място.

* По статистика 12% от българите посочват, че редовно закъсняват за работа, на също толкова процента се налага да си тръгват по-рано. Над 13% пък често отсъстват от офиса по семейни причини.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти