Създадено за Schweppes

Коктейлите на лято 2023 - кокос, диня и праскова в блестящи комбинации

Коктейлите на лято 2023 - кокос, диня и праскова в блестящи комбинации
Снимка: iStock/Getty Images

Има нещо приятно аристократично в това да се разхладиш следобеда с коктейл, а не просто със студена вода от хладилника.

Хубаво е, освежаващо е, ш-ш-ш-ш-шикозно е, защото сами на себе си създаваме онова специално усещане, което превръща дните от скучни в блестящи.

Това лято рецептите за освежаващи и вкусни коктейли са по идея на барманите на Schweppes, а ние смело влизаме в ролята на дегустатори и споделяме с вас първите си впечатления.

Снимка: iStock/Getty Images

Ново лято - нови вкусове

В основата и на двата летни коктейла са новите вкусове на бранда Soda Mix Summer Rain Dance с вкус на диня и пъпеш и Soda Mix – Night Light Vibes с вкус на праскова и кокос. Излишно е да казваме, че става дума за изумително съчетание на лято и желание за забавление, претворени в разхлаждаща напитка.

Имената им са достатъчно красноречиви – вкусът на диня и пъпеш ще освежат и най-горещия летен следобед, а страстните праскова и кокос ще запазим за вечерта, когато най-интересното тепърва започва.

Но ние май се отдадохме повече на мечти, отколкото на коктейлна дегустация… Да се върнем към рецептите за коктейлите:

Summer Rain Danceкоктейл:

Снимка: Schweppes

За да се потопите истински в същността на този коктейл е важно да сте на брега на морето, където усещането на летния мусон е неизбежно.

За разхлада на лятната вечер ви е необходим Schweppes Summer Rain Dance, безалкохолен джин, безалкохолно Campari и сироп Blue Curacao. Приготвя се като поставите кубче лед в стъклена чаша, добавите сироп Blue Curacao, а след това бавно допълвате с безалкохолен джин и кампари. За финал поставяте парче захарен памук, който да се рее като бяло облаче в лятно небе над чашата.

Като продължение на вечерта ви предлагаме да се  приближите още повече към морето, да си намерете уединено място на пясъчната ивица и да се заемем с приготвянето на “Nightlight Vibes”, осветени само от светлината на луната.

Снимка: Schweppes

Коктейлът е на базата на Schweppes Night Light Vibes, като се добавят безалкохолен виолетов сироп и заместител на водка. Всички съставки се изливат в стъклена чаша и се разбиват бавно, докато се смесят перфектно. След това се изсипват леко в чаша тип „купе” с ледена сфера. Допълва се с Schweppes Night Light Vibes и за разкош се поръсва със сладкарски брокат.

И voila, вечерта ви се е превърнала в приказна еуфория от цветове, вкусове и нюанси.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти