Кой ще донесе Промяната?

Най-голямата социaлно отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change вече е във финалната и най-важна фаза – онлайн кампания, която ще продължи от днес до 24 ноември.

Официалният старт на гласуването за петимата финалисти в "Промяната" бе даден в ефира на „Здравей, България” от Ани Салич, посланик на инициативата, и Юрий Вълковски, мениджър на "Промяната" за България. В продължение на 21 дни всеки може да подкрепи избрания от него предприемач чрез онлайн гласуване на сайта на инициативата ТУК.

„Това са нашите финалисти - много светли, много различни, много позитивни хора”, сподели Ани Салич. „Ние им осигуряваме финансиране, обучение и медийна подкрепа. Но сега е моментът и вие да ги подкрепите. Гласувайте, защото това е страхотна морална подкрепа за тях”, допълни Юрий Вълковски, мениджър на "Промяната" за България.

Петимата финалисти, които очакват да получат подкрепа, за да реализират своя проект, са:

Александър и Ашод, които вярват, че "Промяната" е в равните образователни възможности за деца с увреден слух.

Любен и Георги, които са убедени, че "Промяната" е в интеграция на младежи от възпитателни институции чрез производство на велосипеди. 

Елена, която вижда "Промяната" в ранното детско развитие на деца от ромски произход.

Цонка, която е открила начина за "Промяната" в психологичното консултиране и арт-терапия за деца в семейства на онкоболни.

Както и братята Владимир и Борислав, които са твърдо решени да водят борба със затлъстяването сред децата чрез спорт.

Всеки глас доближава социалните предприемачи до възможността да осигурят по-добро бъдеще на българските деца. Подкрепете Лицата на "Промяната" и дайте шанс на добрите социални идеи да се случат – от  3 ноември до 24 ноември на Novatv.bg/gamechangers.

Тримата кандидати, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса за избор на абсолютен победител.

Окончателното решение на журито и обявяването на победителя ще стане в началото на декември. Големият победител ще получи максималното финансиране от 30 000 лв., а останалите четири проекта - финансиране от по 7500 лв., като всеки от петимата финалисти може да разчита на менторска подкрепа, допълнителни обучения и консултации, медийно отразяване и популяризиране на своя проект.

Петте проекта бяха избрани от общо 296 кандидата, участвали  в тазгодишното второ издание на конкурса за социални предприемачи "Промяната". Те бяха сред 27-те проекта, преминали през първоначалната експертна селекция, и получиха възможност в продължение на два месеца да доразвият идеите си чрез серия от бизнес обучения, консултации, срещи с ментори и допълнителна подкрепа в Акселератора.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти