Кой победи на Евровизия 2019?

Кой победи на Евровизия 2019?
Снимка: Eurovision Bulgaria

Холандия спечели 64-тото издание на конкурса за песен Евровизия, който през 2019 се проведе в Тел Авив.

Дънкан Лорънс с песента „Arcade” триумфира с 492 точки във финала. Резултатът бе определен от комбинация от гласовете на експертното жури и телевизионните зрители от всички 41 страни участващи в тазгодишното издание на конкурса.

Снимка: Eurovision Bulgaria

На второ място завърши Италия с общо 465 точки. Страната беше представена от популярния изпълнител Mahmood с песента „Soldi”, която е хит и в България. На трето място остана Сергей Лазерев от Русия с 369 точки, а челната петица допълниха Швейцария и Норвегия.

Снимка: Eurovision Bulgaria

Дънкан Лорънс беше основният фаворит за победа на конкурса. Преди да бъде представен от холандската телевизия като участника на страната на Евровизия, той е напълно непознат за местната аудитория. Всичко се обръща след представянето на песента му „Arcade“, която бързо набира популярност в цяла Европа и се превръща в основния фаворит за победа в Тел Авив.

Представянето на Дънкан на Евровизия бе съпроводено от невиждана еуфория в Холандия. Много сравняват Дънкан с българския представител от 2017-а Кристиан Костов. Самият Кристиан изрази подкрепата си за него в социалните медии преди финала.

Снимка: Eurovision Bulgaria

От 2013 насам Холандия изцяло промени стратегията си за Евровизия, като заложи основно на вътрешни селекции за избор на своите изпълнители и песни. Това ѝ донесе и второ място през 2014 с песента „Calm after the storm” на The Common Linnets.

Това е петата победа на Холандия на Евровизия. Предишната победа на страната е през далечната 1975, когато групата Teach-In печели с песента "Ding-a-dong".

Снимка: Eurovision Bulgaria

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти