Коя е любимата книга на Рийз Уидърспуун и защо трябва да я прочетеш

Коя е любимата книга на Рийз Уидърспуун и защо трябва да я прочетеш
Снимка: netinfo

Entertainment Weekly определя книгата „Догодина в Хавана“ като помитаща любовна история и разказ за смелостта, фамилното и националното наследство, които се предават от поколение на поколение. Дейвид Еберсхоф, автор на „Момичето от Дания“, по който е създаден едноименния филм, споделя за книгата на Шанел: „Блестящ роман за пътешествията – в изгнание, в историята, във въпросите за дома и идентичността. Едно завладяващо четиво“. Романът печели и вниманието на холивудската актриса Рийз Уидърспун, която го избира за лятно четиво в литературния си клуб Hello Sunshine.

„Догодина в Хавана“ вече е преведена на български и можете да се докоснете до нея и нейната история!

Романът на Шанел Клийтън разказва история с две повествователни линии и многолик характер. Книгата отправя поглед към миналото, към спомените за семейството, към тайните, които неслучайно скрити дълбоко под дебелата завивка на времето. Разказ за красотата и тъгата на революционна Куба, за куража, за изпепеляващата любов. Всичко това, поднесено по един завладяващ начин, с много топло чувство и писателски финес.

Хавана, 1958 г. Деветнайсетгодишната Елиса Перес е дъщеря на богат собственик на плантации за захарна тръстика. Кубинското висше общество я  предпазва от нарастващите политически вълнения в страната… до мига, в който тя не се впуска в пламенна авантюра с революционер.

Маями, 2017 г. Внучката на Елиса, писателката Марисол Ферера, е израснала с романтичните хавански истории на баба си, чието семейство е било принудено да напусне екзотичната страна по време на революцията. Последната молба на Елиса към Марисол е да разпръсне праха ѝ над родната кубинска земя.

Още с пристигането си в Хавана Марисол е завладяна от контраста между тропическата красота на града и опасния политически климат в него. Отдавна потулени семейни истории започват да излизат наяве, докато Марисол е привлечена от мъж, чиито тайни ще променят живота ѝ…

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти