Кои са най-страшните увеселителни влакчета

Влакчето "Silver Star", Германия
Снимка: esky.bg

Редица дестинации на Стария континент ще ни посрещнат с куп интересни места и вълнуващи истории, но има пътувания, към които може да се добави и солидна доза адреналин, покачен с помощта на най-големите, страховити и бързи увеселителни влакчета в Европа. А ето и кои са те.

"Black Mamba" (увеселителен парк "Phantasialand", Германия)
Това влакче с африканска тема в заглавието и екстериора е струвало на създателите си рекордните 11 млн. евро. Годината на неговото построяване е 2006 г., а типът му е обърнато влакче (т.е. отделните вагончета се движат и под релсите, а в този момент пътниците са надолу с главата). Возенето на него определено ще преобърне представите ни за екстремно изживяване.

Отново в Германия ни посреща и влакчето "Silver Star", разположенo в лунапарка "Europa Park". Тo се издига 73 метра над земята, като негов спонсор е не кой да е, а компанията "Мерцедес Бенц". Не случайно на входа на съоръжението е позициониран болид от "Формула 1" на прочутата марка автомобили. Влакчето извозва 1750 души на всеки час със скорост от 130 км/ч.

"Space Mountain" (увеселителен парк "Disneyland", Франция)
Влакчето "Space Mountain" се намира в парижкия "Disneyland" и също има с какво да се похвали. Това е първият подобен влак, на чийто борд е започнала на звучи музика. Освен това е и единственият, който има няколко преобръщания и за 17-те години от  създаването си е останал сред най-популярните туристически атракциони в Европа.

"Oblivion" (увеселителен парк "Alton Towers", Великобритания)
Открито е през 1998 г. и е първото скоростно влакче не само в Европа, но и в света, което приземява жадните за адреналин посетители право надолу (вертикално). Всичко това се случва с над 100 км/ч от височина 54 метра. Към ефекта на спускането се добавя и фактът, че пътниците на "Oblivion" буквално изчезват в огромна дупка в земята.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти