Кои са най-странните суеверия по света

Суеверията са се появили преди хиляди години поради невъзможността на древните народи да открият логично обяснение на мистериозни събития или понятия. В миналото хората са се страхували от неизвестното и от това, което не са можели да си обяснят. 

5. Да се отбиеш при козел за късмет

Хилядолетия наред козелът е бил асоцииран с чревоугодничество, похот и въобще, с всякакви дяволски приумици. Но също така се е смятало, че той е способен да отклони нещастията и неприятностите на всички, които попаднат на пътя му. Оттам тръгва и поверието, че преди важна среща, първо трябва човек да се отбие при козел.

Ако искате да имате бърз достъп до всички интересни и вдъхновяващи статии всеки ден, свалете мобилното приложение на Edna от ТУК!

4. Дъвка не се дъвче след залез слънце

Забравете дъвката и се придържайте към водата за уста вечер, съветват в Турция. Турците вярват, че „ако дъвчете дъвка през нощта, вие всъщност дъвчете плътта на мъртвите". 

3. Никога не подарявайте ръкавици

Ако все пак подарите ръкавици, то непременно поискайте нещо в замяна. Иначе ви очакват големи неприятности – и вас и този на когото подарявате. Това е само едно от суеверията, свързани с ръкавиците. През средновековието и епохата на галантните рицари, които носели ръкавица от дамата на сърцето си в шлемовете си, се е смятало за лош късмет да изтървеш ръкавица и да се наведеш да я вземеш сам.

2. Ако планирате потомство - не яжте маруля

Това поверие също е било масово разпространено в Англия, особено през 19 век. Дамите, които възнамерявали да имат деца в близко бъдеще, спирали да ядат маруля, защото смятали, че този вид салата е стерилна и намалява шансовете за успешно зачеване на потомство.

1. Жълъди в джоба за вечна младост

Забравете подмладяващата козметика! Някога англичанките пълнели джобовете си с жълъди, защото вярвали, че чрез тях ще поемат дълголетието и вечната младост на дъбовото дърво.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти