Кои са най-екстремните туристически атракции

Кои са най-екстремните туристически атракции
Снимка: Thinkstock

За някои хора мечтаната почивка не е блажено излягане на шезлонг пред лазурен плаж, а включва наситени с адреналин усещания.

Представяме ви някои от най-страховитите туристически атракции.

Плуване сред крокодили
Става въпрос за стъклен контейнер от специално дебело стъкло, в който вие влизате и бивате потопени, за да правите компания на крокодила Чопа. Атракцията се предлага в Австралия, а в различни точки по света има и вариант с акули. Там обаче клетката е различна – тя е с решетки. При крокодила обаче това е невъзможно, тъй като той може да се хване за решетките и да нарани човека вътре. Все пак според очевидци по стъклото на клетката личали следи от остри зъби.

Скачане от скали
Не какви да е скали, а много високи и много красиви. Намират се в Норвегия и привличат неудържимо почитателите на силни усещания. От върха на скалите се открива невероятна гледка. Тези, които са пробвали, твърдят, че усещането да се изкачиш до тези скали и да скочиш (с парашут) от тях не си прилича с нищо друго, познато до момента и ти дава невероятното усещане, че летиш!

Разходка до водопадите Игуасу
По-високи от Ниагарския водопад и доста по-широки от тях, водопадите Игуасу се намират на границата между Бразилия и Аржентина. Те са невероятно внушителни и красиви. За определена сума може да бъдете качени в лодка и заведени до самото място, където водата пада. Адреналинът идва не от друго, а от факта, че не може да останете безчувствени, когато сте на една крачка от един от най-големите и внушителни водопади в света и всеки момент може да бъдете пометени от водната стихия. За жалост това се е случвало и има няколко регистрирани нещастни случаи с туристи, когато лодката им се е обърнала и те са били отнесени от силното течение.

Водопадите Игуасу са изключително богата екосистема и са защитени като природен парк. Ако не сте готови за нещо толкова екстремно като качване в лодка и пускане о бурните води, то спокойно може да се разходите из природния парк и да се насладите на величествените гледки отстрани.

Ходене на ръба
В буквалния смисъл на израза! Става въпрос за наситена с адреналин атракция, която се предлага в Торонто, Канада. Желаещите биват облечени в специални костюми и обезопасени, като им се предоставя възможността да усетят какво е да са на ръба на една от най-високите сгради в света – тази на CN Tower, и да не се държат с ръце за нищо. Според организаторите атракцията привлича ентусиасти от 13 до 90 години.

Скачане с бънджи... над вулкан!
Ако си мислите, че скачането с ластично въже от мост над вода е прекалено обикновено, то тогава трябва да се замислите за посещение на вулкан в Чили. Става въпрос за това, че този път пак се скача с бънджи от самолет, само че под вас се открива не какво да е, а бълбукаща лава. Точно така, вулканът е активен и със сигурност ще ви предостави достатъчна доза адреналин, която да ви държи влага за дълго. Ако все пак се решите на подобно изживяване, то трява да си приготвите и сериозна сума пари (по някои данни става въпрос за повече от 9000 долара за транспорт, квартира, оборудване и други разходи).

Каяк сред китове
Морски бозайници, студена вода и каяк – всичко това на куп. Приключението се предлага в Аляска и привлича почитатели на спорта и адреналина. Разбира се, особено гаранции за безопасност няма. Огромните морски бозайници не са известни с това, че нападат хора, но пък никога не може да се знае какво ще се случи. Ако дойдат прекалено близо, могат и да обърнат без да искат каяка.

Със сигурност има още много богати на адреналин преживявания и туристически дестинации, но ние ви запознахме само с някои от тях. Винаги може да ни споделите вашите впечатления на Edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти