Когато срещнеш сродната си душа от 9 до 5

приятелки
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Искам да поясня още в самото начало на статията, че няма да говоря за мъже. Не че не можеш да срещнеш половинката си на работното място, но е много по-очарователно и рядко срещано, когато в атмосферата на офиса срещнеш жена, която ти е не просто колежка, а и добра приятелка.

Да бъдеш затворен между четирите офисни стени е далеч по-поносимо, когато си в приятна компания. А още по-хубаво е, когато с колежката ти се усмихвате една на друга заговорнически, вместо да се гледате на кръв.

Да, ще кажете, че приятелските взаимоотношения на работното място вредят, че не се толерират в повечето офиси, че пречат на работата. Аз пък съм на съвсем противoположното мнение (с риск да ме наречете наивна идеалистка) и ще ви кажа защо.

Историята познава много случаи на колежки, които не се харесват, подливат си вода, топят се една друга пред шефовете и водят подмолни игри. На всички ни се е случвало да се оплакваме от колежка вкъщи, да се чувстваме безсилни и да работим във враждебна среда. Знаете ли какво става винаги накрая?

Работата върви ужасно, допускат се грешки, някой рано или късно вдига ръце и напуска, а колелото на омразата продължава да се върти.

Ето сега и картинката на един офис, в който цари разбирателство, а колежките са в приятелски отношения помежду си - в този офис на почит е спокойствието, доверието е пълно и не се руши така лесно, възникналите проблеми се решават далеч по-бързо, без да се намесва веднага шефът.

И най-важното - екипът върви напред като добре смазана машина, която е готова да се справи заедно с всяко предизвикателство и заедно да поеме вината за пропуските си.

приятелки
Снимка: Thinkstock

Но да оставим работата. Офисът си е офис, работата си е работа - тя ще върви някак, независимо дали харесваш колегите си или не. Най-важното е, че на работното си място, имаме шанса да създадем нови приятелства в една осъзната възраст, в която вече е много трудно да намираме нови хора, на които да се доверим.

Със сигурност сте забелязали, че с времето приятелите ви стават все по-малко и верните се броят на пръстите на едната ви ръка. Ето защо никога не бива да пренебрегваме възможността да изградим ново, истинско приятелство, макар и на работното място.

приятелки
Снимка: Thinkstock

Понякога нещата, които започват на шега, се оказват най-истинските. Понякога съдбата ни сблъсква с някои хора, едва ли не насила, но точно тези хора се оказват важни за нас. Понякога приятелството избуява на най-неподозираните места, някъде между два лаптопа и две бюра. А най-хубавото е, че това приятелство излиза далеч извън пределите на сивия офис. То съществува в истинския живот, защото някой е успял да погледне отвъд човека, който си от 9 до 5.

Да, понякога намираме сродните си души от 9 до 5. Но по-важното е, че сродните души нямат работно време.

Те ще ти помогнат да се изнесеш от старата квартира посред нощ, ще ти бършат сълзите, докато плачеш за някой идиот, ще ти дават съвети какво да облечеш за среща, ще се напият с теб на някой плажен бар, ще ти кажат право в очите, че грешиш, ще ти се скарат, когато мрънкаш и ще се смеят с теб, докато не ви заболи коремът.

Този текст е за всички страхотни момичета, които животът е срещнал покрай работата, но е събрал по толкова много други причини! Вие сте страхотни!

Споделете тази статия със своята любима приятелка и колежка!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти