Когато спортът е наистина скъпо занимание

Когато спортът е наистина скъпо занимание
Снимка: Thinkstock

Красотата на спорта се крие в това, че всеки може да играе, независимо дали е богат или беден. Но, както при всичко друго, богаташите с няколко милиона в сметките, едва ли ще излязат да ритат топка на близкото игрище.

В света на богатите желаещите да спортуват ще се запишат в скъпите клубове, ще си купят най-новия екип и ще се занимават със спортове, които изискват огромни финансови инвестиции.

Защо да харчат толкова много, когато могат да се възползват от свободните баскетболни и тенис игрища в местния парк?

Томас Корли, автор на книгата "Навиците на богатите", отговаря на този въпрос: "Богатите обичат да се мотаят около други богати хора.

Спортовете могат да им отворят врати и да им помогнат да осъществят ценни контакти. Те си купуват членство в голф клубове например, тъй като това е готин начин да изградиш взаимоотношения".

Кои спортове предпочитат богаташите?

Голф
Всичко, което ти трябва е клуб, топка и дупка, и около 40 долара на човек, за да играеш на кварталното игрище. Никой от света на богатите обаче не иска да прекара деня си с обикновените хора.

Вместо това, милионерите предпочитат да похарчат голяма сума и да станат членове на частен клуб, където могат да играят на воля и да обядват с други милионери.

Индиецът Бушан Йоши обяснява, че голфът е един от най-популярните спортове сред богаташите в неговата родина и казва: "Това е най-добрият начин да се свържете неофициално с някои хора. Можете да намерите много приятели в тези среди, които да практикуват спорт, който се определя като престижен".

Ски: хижи, писти, трепети
И хората от средната класа мога да отделят средства за това зимно удоволствие, тъй като двудневна карта за лифта в популярния курорт Аспен в Колорадо, САЩ, струва 238 долара.

Това обаче не е за богатите. Защо им е да ходят при обикновените хора, когато могат да летят с частен самолет до Куршевел, Франция, за ски от световна класа. Частна компания за чартърни полети може да ги вземе от Лондон и да ги откара до близкото летище Шамбери за 18 450 долара, а след това с хеликопер да ги изпрати в Куршевел за още 3102 долара.

Най-богатите скиори ще си наемат частна хижа, ще си купят най-добрата екипировка за ски, ще се запишат при най-добрите учители и ще карат по цял ден.

Ветроходство

Повечето хора се докосват до този спорт веднъж на четири години, когато се излъчва по телевизията по време на Летните олимпийски игри. За заможните хора обаче това може да бъде едновременно релаксиращ спорт за през уикенда и интензивно състезание в езеро или океан.

38% от богаташите плават и просто обожават това. Повечето ловят риба от лодката си или просто се отпускат, но други се впускат в състезания със себеподобните си.

Една платноходка за състезание може да излезе и по-евтино, но паралиите искат само най-доброто и са готови да хвърлят за него стотици хиляди, дори милиони долари. Суперяхта, по-дълга от 24 метра, ще струва най-малко 10 млн. долара.

За такава лодка трябват около 15-20 души екипаж, като за всеки от тях ще трябва да предвидят 6-цифрена сума за заплата. Пари трябват и за таксите за яхтклубовете, а основният извод е, че колкото по-голяма е лодката, толкова по-скъпо излиза всичко, но къде сте виждали богаташ с малка лодка.

Конни надбягвания

Състезанията с коне са били популярни сред кралските особи и хората от висшата класи векове наред. Неслучайно ги наричат "спортът на кралете". Причината конните надбягвания да е спорт за богатите е много проста – много е скъпо да си купиш състезателен кон.

Собствениците трябва да плащат за треньор, който да се грижи за животното, сметки на ветеринаря, за храна, транспортни разходи и т.н. Няма почти никаква възвращаемост на тези инвестиции и богатите го правят просто, защото обичат конете и спорта.

А вашият любим спорт кой е?

Не е важно дали харчите много или малко за него, по-важното е да ви носи удоволствие и да поддържа тялото ви здраво wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти