Създадено за dm

Когато се обединим, цяла гора садим

Когато се обединим, цяла гора садим
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Капка по капка — вир става, казват нашите майки. А ние, жените на 21-ви век, можем да кажем спокойно друго: дърво по дърво — гора расте.

Да, целите на нашето поколение са освен да осигурим финансова стабилност на децата ни, да запазим и нашия общ дом  — Земята, все така зелен, гостоприемен и красив.

Това не е задача по силите на един човек и е лесно да загубим надежда, че изобщо ще можем да почистим въздуха, водите и земята от натрупаните за последните няколко поколения отпадъци.

Но точно както малките капки се превръщат в силна река, както отделните фиданки се превръщат в цяла гора, така и нашите обединени човешки усилия могат да решат всеки проблем.

Доказва го поредната успешна инициатива по засаждане на “Новата гора на София”, чиито основен партньор тази година  е dm.

Като част от нашия ангажимент за опазване на околната среда и за възстановяване на природните ресурси, дарихме 5000 бр. фиданки и 5000 лв. за новия залесителен сезон на „Новата гора на София“. Не сме забравили нашето обещание да дарим и засадим дръвчета за събраните тонове празни пластмасови опаковки в dm магазините от кампанията „Ще остана опаковка и в следващия си живот"  - коментира екипът на dm.

d
Снимка: dm

Екипът на dm засади близо 1 500 фиданки, а заедно с тях в инициативата се включиха десетки доброволци, решени да подобрят заедно средата, в която живеем.

Залесителната акция продължава до 20 ноември и всеки желаещ може да се включи в засаждането на дръвчетата, осигурени от dm и Столична община. На място се раздават необходимите ръкавици и инструменти, а от нас се иска единствено желание и старание да засадим Новата гора.

Инициативата стартира през 2017 г. със залесяване край Суходол. В рамките на 6 залесителни сезона, заедно с доброволци, бяха засадени над 100 000 акации на 206 дка. Целта на инициативата е да се възстановят загубените в района крайречни гори.

d
Снимка: dm

Засаждането се организира със съдействието и под експертизата на лесовъдите от общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“ към Столична община.

През 2022 г. избраният за залесяване вид е дъб Цер, който ще развие широка корона и красиви листа, с любимите на всички деца жълъдчета за събиране.

Така че следващия уикенд, преди да се отдадете на традиционното съботно пазаруване на козметика и препарати в dm, се отбийте до с. Негован  —  там създаваме бъдещето на нашите деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти