Когато се чувстваме нещастни

Когато се чувстваме нещастни
Снимка: Thinkstock

Има моменти в живота, когато се чувстваме нещастни, без очевидна причина и изглежда сякаш всичко в живота ни е толкова лошо. В действителност, това се случва с всички, включително и на най-позитивните хора.

Недейте просто да изчаквате този лош период от живота ви да премине, а вземете всичко в свои ръце. Обърнете внимание на нещата, които можете да направите, когато сте нещастни без причина.

Като за начало, отхвърлете всичко, което ви кара да сте нещастни. Ако не сте доволни от живота си, започнете да го променяте. Направете списък на нещата и хората, които ви карат да сте недоволни. Изолирайте се от “токсичните” приятели в живота ви. С една дума, оставете след себе си всичко и всички, които ви карат да сте нещастни. Научете се да бъдете благодарни за всичко, което имате в живота сега.

Починете си добре. Ако се чувствате нещастни и не знаете защо, добре е си дадете кратка почивка, за да разберете причината. Може би вие просто сте уморени и трябва да се отпуснете, или може би някой прави живота ви нещастен. Отидете на разходка и се насладете на природата, медитирайте или правете физически упражнения. Прекарайте известно време самостоятелно, за да се освежите, да се отпуснете и да се заредите.

Направете другите хора щастливи. Трудно е да се помогне на други хора, когато самите вие дори не може да се справите, но това е едно от най-добрите неща, които можете да направите, когато сте нещастни. Ощастливяването на хората около вас, може да бъде от полза и за двете страни. Вие не просто ще накарате другите да се чувстват по-добре, но и сами ще се почувствате доволни.

Пуснете си хубав филм, най-добре комедия. Вместо да гледате трагична любовна история, гледайте весел филм. Смехът може да повиши настроението ви. Освен това, ще имате чудесна възможност да забравите за проблемите си, макар и само за известно време. Доказано е, че дори една усмивка може да ви накара да се почувствате много по-добре в даден момент.

Обградете се с позитивни хора. Когато се чувствате така, сякаш пропадате в бездна, опитайте се да прекарате повече време с хората, които ви карат да се усмихвате и да се чувствате щастливи. Те ще ви помогнат да забравите за грижите си, ще се подобри настроението ви и неусетно ще започнете да се чувствате щастливи отново. Не забравяйте, че животът е твърде кратък, за да прекарвате времето си с тези, които ви правят нещастни.

Направете психична почивка от реалността. Ако се чувствате претоварени, вземете си  почивка от реалността и мечтайте. Тази умствена почивка ще ви даде някаква представа за вашата ситуация и дори може да ви помогне да разрешите проблемите, пред които сте изправени сега.

Никой не може да ви даде щастие. Щастието е избор, всички ние имаме силата да го постигнем. От нас зависи дали ще решим да бъдем щастливи или нещастни. Нека опитаме да видим нещата от положителна перспектива и да променим отношението си към живота. А ти, когато се чувстваш нещастен, с какво се занимаваш?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти