Когато почиствате дома

Когато почиствате дома
Снимка: Thinkstock

Почистването на дома е едно от онези домакински задължения, които няма как да бъдат пренебрегвани и трябва да се изпълняват редовно.

Всяка добра домакиня знае, че е много по-лесно да почиства редовно, отколкото да чака всичко да потъне в прах и неразбория, за да хване метлата и парцала.

Има обаче няколко места в дома, на които е добре да обръщате повече внимание и да чистите по-старателно от други. От Savvysugar.com споделят кои са те.

Тоалетната чиния и душът/ваната
Те се замърсяват най-бързо и поради разбираеми причини трябва да бъдат постоянно чисти. Почиствайте ги винаги с ръкавици, не само за да пазите маникюра си, а и защото препаратите, създадени за тях, са много силни и могат да увредят кожата или да предизвикат екзема или алергия.

Леглото
В него прекарвате най-пълноценното си време на почивка, така че трябва да ви е комфортно и чисто. По принцип матрак се сменя на седем години, но ако усетите, че вече се е деформирал или ви причинява болки в гърба и кръста, е време за нов.

Възглавницата също е добре да бъде подменяна на една до три години.

Ако си изградите навика да тупате чаршафите си ежедневно или през ден, няма да сбъркате.

Щорите
Прозорците и щорите събират голямо количество прах и мръсотия, така че трябва да бъдат редовно почиствани. Същото важи и за пердетата.

Как може да почистите банята с натурални продукти и да организирате по-удобно кухнята, може да прочетете тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти