Когато общественият натиск да бъдеш съпруга и майка ти дойде в повече

Когато общественият натиск да бъдеш съпруга и майка ти дойде в повече
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Когато видите необичайните снимки на Сюзън Хейтц, ще си помислите каква жена би направила подобно нещо – ексцентрична, луда, смела, отчаяна?

Истината обаче е, че Сюзън отправя смела провокация към обществото и неговите нагласи към жените.

Фотографката си дала сметка как една жена е винаги преценявана и определяна според семейния ѝ статус, а той най-често се дели на съпруга и/или майка.

Когато преминеш 30 години и не си нито омъжена, нито с деца, започват да ти дават определения, които не са особено приятни, като „стара мома“, например.

Сюзън споделя, че в един момент се сблъскала с това как бива преценявана първо и основно по семейния си статус.

Според общественото мнение, тя трябва да си хване мъж (какъв да е, защото „часовникът тиктака“), да се установи с него и да създаде семейство и поколение.

Когато това не се случи, получаваш критични погледи, определения и напълно непоискана загриженост и съвети как „всичко ще се оправи, не се притеснявай... когато най-малко очакваш, ще се случи“ и разбира се – всеки се опитва да те сватоса.

Сюзан е решила да противодейства на всичко това, като в продължение на 14 години си прави снимки с манекен на мъж и дете. Така тя предоставя един по-саркастичен поглед към манията на повечето семейства да демонстрират колко са перфектни и щастливи чрез нагласени снимки.

Проектът на Сюзан е определено впечатляващ, а самата тя споделя, че трябва да се гледа на тях с усмивка и доза хумор, а да не се приемат като обида. Също така иска да обърне внимание, че хората се съдим едни други прекалено сериозно, подвластни на предразсъдъци и тесногръдие.

Разгледайте повече от нейните гениални снимки в галерията ни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти