Когато манията ви за контрол надделява

Когато манията ви за контрол надделява
Снимка: netinfo

Страдате ли от нуждата да контролирате винаги всичко и всички? Струва ли ви се, че околните просто не знаят как да направят нещо и вие сте в състояние да им дадете най-ценния съвет, който те задължително трябва да последват?

Ако гласно отговаряте "не", но вътрешно знаете, че отговорът на тези въпроси е "да", най-вероятно сте от хората, които имат проблем с нуждата да контролират всичко.

Независимо дали става въпрос за работата ви, за децата или за членовете на семейството, вие просто не се сдържате да им кажете как трябва да станат нещата, да организирате всичко до най-малката подробност и да се погрижите да протече точно по план. Разбира се, оправдавате своите действия с това, че все пак някой трябва да създаде организацията.

А когато нещата не вървят и излизат извън контрола ви, вие приемате това тежко, чувствате се безпомощни и сякаш сте се провалили.

Всичко това докарва голям стрес на организма ви, независимо дали вие го осъзнавате и приемате или не. Стресът от своя страна няма да ви доведе до нищо хубаво, а до общо изтощение, изнервеност, депресия, а понякога и безсъние.

За да избегнете всичко това, е нужно да се преборите с манията ви за постигане на котрол и да промените няколко неща в мисленето и поведението си.

Поставете се на мястото на другия
Това е най-сигурният начин да разберете поведението на отсрещния човек. Така ще си отговорите на много въпроси за неговото поведение и ще разберете неговата гледна точка и какво точно мотивира действията му. Не винаги всички мислят като вас.

Понякога нещата не са във вашия контрол
Планирали сте всичко до най-малката подробност, но ето че нещата се объркват едно по едно и в един момент нищо не се случва така, както вие сте искали. Може би трябва просто да приемете, че много неща не зависят от вас и няма нужда да се ядосвате за тях. Понякога е по-добре да оставите нещата да се случват от самосебе си и приемете, че не сте всемогъщи и не всичко е във вашия контрол.

Владейте емоциите си
Помнете, че не може за всяко едно дребно препятствие да се разочаровате и ядосвате. Така сами ще усложните много ежедневието си. Опитайте се да овладявате емоциите си и да не сте в постоянно притеснение дали всичко ще се случи така, както сте го запланували. Осигурете си повече спокойствие и се наслаждавайте на малките радости.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти