Създадено за Samsung

Когато кошът с пране срещне пералня, завършила Математическата гимназия

f
Снимка: Samsung

Мечтали ли сте някога домакинските уреди да притежават малко повече ум и самостоятелност, така че вместо да смятате колко пране да заложите в пералнята и в какви нюанси на цветовете да бъде то, пералнята да го прави сама? Представяте ли си чекмедже за препарати, което се почиства само? Дрехи, които излизат от пералнята и сушилнята без гънка по тях и дори сгънати? Не, това последното вече е научна фантастика, освен ако не убедите детето да се превърне в естествено продължение на сушилнята и да сгъва дрехите веднага, щом се изсушат.

Но да се върнем на по-умните технологии. Няма жена на този свят, която да не си е мислила колко по-хубав и лесен ще е животът ѝ, ако домакинските уреди вкъщи бяха малко по-оправни и способни да се грижат сами за себе си. Защото, нека си го кажем - не стига, че трябва да се грижим за децата, за къщата, за домашните любимци, ами се налага да обгрижваме и пералнята, сушилнята и хладилника – да не са претоварени, да са почистени... поне, Слава богу, не искат да ядат! И докато дойде време да се погрижим за нас, то денят е свършил и най-добре да си легнем някъде, за да започне всичко отначало на следващия ден.

И докато това е било всекидневието на милиони жени по света до съвсем скоро, вече се вижда някаква надежда на хоризонта, защото, представете си, има уреди, които са създадени да улеснят живота ни, а не да го правят още по-сложен.

f
Снимка: Samsung

Bespoke е кухненски и домакински уреди на южнокорейската компания Samsung, които съчетават няколко предимства – възможност да ги съчетавате по дизайн, така че да живеете в красота и хармония, да добавяте различни модули според променящите се нужди на домакинството ви, както и платформата SmartThings, чрез която те могат да се свързват и това им дава възможност да съществуват в общ интелектуален кръг, така да се каже (и да водят разговори за политика, литература и кино в свободното си време). Уредите Bespoke се вписват във всяка сфера на домакинството – от хладилници, перални и сушилни до фурни и прахосмукачки, и можете така да си ги подредите вкъщи, че да стоите с часове пред тях и да се възхищавате на красотата и интелекта им.

Идеята на тази концепция е да дава избор на потребителите по три параграфа - модуларност (или така наречените гъвкави комбинации, които се адаптират по вашите предпочитания), персонализация (разнообразие от цветове) и екосъобразна технология, така че накрая в дома си да имате точно такива уреди, каквито пасват на стила, интериора и нуждите ви, и най-важното – спестяват ви време и могат да управляват процесите си сами.

От всички уреди, които ползваме вкъщи, пералните и сушилните може би са най-времеемките за зареждане, управление и обгрижване, затова нека обърнем специално внимание на тях. Да имаш тези два уреда от серията Bespoke у дома е истинска благословия, както се казва, по няколко причини – красиви са, умни са и знаят по-добре от вас какво искат и как да го постигнат максимално ефективно. Само няколко примера ще са ви достатъчни, за да разберете, че всекидневието ви ще е коренно различно в тяхно присъствие:

f
Снимка: Samsung

Ефективно изпиране – едно е да бутнеш в пералнята всичко и да я пуснеш на 60 градуса, друго е да имаш пералня, завършила поне математическа гимназия, която с помощта на изкуствен интелект сама смята с колко перилен препарат разполага, след това го превръща в мехурчета, които проникват в плата по-бързо, и така премахват до 24% повече замърсяване дори при ниска температура от (дръжте се) 15 градуса! Пералнята не спира дотук, а прави уравнение с три неизвестни и резултатът е, че накрая 70% от електроенергията е спестена, а грижата за тъканите е с 45% по-добра. Не спираме дотам – пералнята Bespoke на Samsung разпознава типовете тъкани (за разлика от повечето от нас) и оптимизира според плата количеството мехурчета, времето за пране, температурата и скоростта на центрофугиране.

Технологията AI Wash е друго измерение на интелекта на този уред, което позволява пералнята да изпира дрехите много старателно и същевременно с по-малко вода и перилен препарат. Умението се дължи на усъвършенствани сензори, с чиято помощ отпадъците се свеждат до минимум, а теглото и мекотата на тъканите са разпознавани с всяко зареждане. Пералнята успява да следи сама мътността на водата и така да следи за текущото ниво на замърсяване и след като анализира сама тази информация, преценява колко вода и перилен препарат да използва. Успоредно с това непрекъснато регулира времето за накисване, изплакване и центрофугиране, за да постигне бързо и ефективно най-добри резултати. Помислете си за тази пералня следващия път, когато се оплачете, че денят ви е натоварен! Питате ли я нея??

f
Снимка: Samsung

Огромен капацитет в корпус със стандартен размер – край на тъпченето на чорапи в малка пролука в купчината дрехи в пералнята, край на бутането с ръка, така че вратата на пералнята да се затвори. С пералните Bespoke получавате наистина впечатляващ капацитет от 11 кг в стандартен корпус с размер от 600 мм. Технологията се нарича SpaceMax™ и звучи като космическа совалка, но всъщност е вашата собствена пералня, в която можете да изперете всички зимни дрехи на детето наведнъж и да прибавите и един-два юргана, за да запълните празнотите.

Хигиенично почистване на тъканите в дълбочина с пара - Hygiene Steam, е програма, при която от дъното на барабана се отделя пара и дрехите се напояват с нея. Това премахва дълбоко наслоеното замърсяване и 99,9% от бактериите и потиска действието на алергените от домашни акари.

Контрол с изкуствен интелект – той ще запомни какви навици имате по отношение на прането, ще персонализира процеса, ще показва навременна информация и ще предлага програми и коктейли. Хванахте се, нали? А може пък скоро пералните да започнат и да ни предлагат коктейли, даже е редно!

И още за проявите на интелект - автоматичната връзка между циклите Auto Cycle Link свързва пералнята и сушилнята Bespoke през Wi-Fi, така че веднага след приключване на прането получавате препоръка за най-подходящата програма за сушене и продължавате да си гледате сериали или да се опитвате безрезултатно да накарате децата да си подредят стаята.

f
Снимка: Samsung

Барабанът на пералнята пък ще се почисти сам с функцията Drum Clean+, с която вратата и вътрешността на пералнята се поддържат чисти – тази функция отстранява 99,9% от бактериите, които причиняват неприятни миризми.

Чекмеджето! Тази пещера, която мнозина от нас са свикнали да е изпълнена със сталактити от стар препарат и други странни неща! Не искате да посягате към него, нали? Няма и да ви се налага, защото при пералните Bespoke чекмеджето се почиства само. StayClean Drawer е специално проектираната система за изплакване на препарата, която позволява да си спестите досадната задача да почиствате на ръка. С функцията за предотвратяване на гънки Wrinkle Prevent пък ще получите изсушени дрехи, без гънки и без необходимост от гладене.

А ако дрехите ви са в онази странна среда между напълно чисти и мръсни? Онзи период от носенето им, който не позволява да ги сложим обратно в гардероба, при чистите, но не са и за пералнята? До този момент тези дрехи просто висяха по столове и фотьойли в чакане на по-добри дни и, ето - те дойдоха! Технологията AirWash дава възможност да освежите дрехите си без пране, гореща вода, търкане или препарат. Технологията дезодорира дрехи и спално бельо, така че те винаги да ухаят свежо, като неприятните миризми се отстраняват единствено с помощта на много горещ въздух и дрехите изглеждат като след химическо чистене. Разбира се, хубаво е да ги перете от време на време и да не се пристрастите само към тази функция, макар че звучи изкушаващо.

Това, разбира се, са само част от възможностите на пералните и сушилните Bespoke на Samsung и вместо да се чувствате потиснати от техните интелектуални способности, по-добре си ги вземете вкъщи и ги оставете да се погрижат за вас. Така и те ще са щастливи, защото за това са създадени, а вие ще сте облекчени и ще можете да вложите времето си в нещо по-приятно. Като да си пиете коктейлите например!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти