Кога ще свърши мартенската зима? Ето какво казват синоптиците

В първия ден от тази седмица не се очаква силен вятър, научихме от прогнозата за времето по NOVA. Термометрите в топлата част на деня ще са в интервала от 2 до 7 градуса с най-високи стойности в Югоизтока и по долината на река Струма, където валежите през деня ще са от дъжд. 

В планините снеговалежите ще продължат с временни прекъсвания почти във всички планински масиви, но най-вече в Рило-Родопската област. Вятърът от последните дни, както и новата снежна покривка, са причина на повишена лавинна опасност там, където вятърът е оформил “снежни дъски”. Остава студено с дневни температури до минус 7 - минус 8 градуса по високите части.  

Почти до края на седмицата облачността ще е с временни разкъсвания и краткотрайни снеговалежи. Ще продължи нахлуването на студен арктически въздух, с което температурите ще се понижават. Последните 2-3 дни от седмицата ще са особено мразовити с температури рано сутрин до минус 10 - минус 12 градуса в районите с разкъсване на облачността. В топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят около нулата.

Хороскопът за МАРТ 2022

Едва през третата седмица на март валежите ще спрат по-трайно. Между 15 и 20 март дните ще са по-топли с дневни температури в някои райони на Западна и Централна България около и над 15 градуса. 

В ефира на "Твоя ден" синоптикът Красимир Стоев обясни, че предстои седмица, в която валежите ще се активизират, като днес следобяд и през нощта ще бъдат значителни в някои части на страната. Вижте повече във видеото.

Още за март:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти