Кога се завръща зимата у нас?

време зима жена
Снимка: Unsplash

В средата на декември зимата се връща над страната с пълна сила, пише Darik News.

Още във втората половина на тази седмица ще видим някои зимни проявления, показват метеорологичните модели, представени в „Дарик кафе“ тази сутрин.

Средиземноморският циклон, който в понеделник донесе дъжд и сняг над страната, като на места успя дори да натрупа снежна покривка, вече се придвижи над Черно море и в следващите дни ще се премести над Азовско море и Керченския проток.

време зима жена
Снимка: Unsplash

Днес, в сряда и в четвъртък облачността ще се разкъса и времето ще е почти без валежи. В четвъртък е възможно да завали главно в южните райони и планините. Температурите през деня ще са малко над нулата в равнинните части на страната.

В петък обаче, и най-вече в събота, страната ни ще попадне в обсега на нов средиземноморски циклон, който в края на седмицата ще влоши времето над страната - главно в събота и неделя.

Неговият център ще е южно от България, но ще повлияе сериозно на времето у нас. Ще бъде облачно с валежи от дъжд на изток и сняг на запад и в планините, като на места валежите ще бъдат и по-интензивни.

Още в понеделник, та чак до петък следващата седмица, страната ни ще попадне под влиянието на антициклон. Не се очакват обаче валежи и лошо време, показват средносрочните модели. Дори ще се затопли малко и дневните температури ще са надхвърлят 5 градуса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти