Книги за ума, духа и тялото

Книги за ума, духа и тялото
Снимка: netinfo

Христина Митовска

В личната си библиотека отредих специален кът на най-важните за мен книги, които съм открила, и които обещавам, няма да се уморя да препрочитам.

Това са книгите, които предизвикват силни и разнообразни емоции в мен. Благодарение на тях преосмислих себе си, начина си на живот, общуването с обичаните хора, и онези, които срещам за кратко. Ще споделя с вас три много любими четива, и дано любопитството ви погъделичка и отведе натам. Изпитвам силна благодарност към авторите им, където и да се намират по света, за споделеното познание и опит.

"Джобен психотерапевт" - една от първите книги за популярна психология, на които попаднах. Тя ми помогна да изградя път към себе познанието и емоционално себеразбиране. Авторката - Сузана Макмахън, дългогодишен психотерапевт, е работила, както с ветерани от войната във Виетнам, така и с преуспяващи и високопоставени хора, не само в САЩ, но и в редица европейски държави. Книгата се опитва да ви даде прости, но точни и силно въздействащи отговори на въпросите: кой съм аз, какъв е смисълът на живота, какво е себеуважение, защо съм депресиран, какво е хармонично взаимоотношение, как да разбера кога да прекъсна една връзка и т.н.

Основата, върху която авторката изгражда философията си за живота е познанието, че само когато истински обичаме себе си, можем да изпитваме обич към другите, да изпитаме "всемирна принадлежност" и да открием смисъла и радостта от това да съществуваме.

"Проектирай себе си" Карим Рашид - един от най-ексцентричните, шарени и гениални продуктови дизайнери, ме изненада с прекрасна книга, посветена на структурирането на живота - на ниво личност и ниво бит. Авторът смело посвещава книгата на цялото човечество с думите "Всички ние сме едно семейство. Нека се обичаме и уважаваме и нека проектираме и оформим един по-добър, по-просветен свят." Дизайнът на книгата комбинира ярки цветове и различен по големина шрифт като следва изцяло философията и естетиката на Карим Рашид.

Книгата е разделена на четири глави: "Живей", която преминава през изграждане пространството на дома, начина на хранене, физическата активност.  В главата "Обичай", авторът споделя възприятията си за социалния живот, красотата и модата, като преминава през секса и смъртта. Главата "Работи" говори за образованието, вдъхновението, работното място и парите. А в главата "Играй", Карим Рашид с удоволствие разказва за пътешествията, пазаруването, цветовете и сънищата.

Великолепна книга, която изпълва с вдъхновение, енергия и желание веднага да си преподредиш дома и да се освободиш от всичко ненужно.

"Йога - в търсене на отговори" Свами Шивамурти Срасвати - ако търсим истинско разбиране за науката йога, по-добре внимателно да слушаме и да четем, когато Свами Шивамурти Сарасвати разказва. Изключителна книга, в която са събрани най-важните въпроси и отговори за йога, които дава един от големите съвременни духовни учители.

Книгата обхваща разнообразни теми, свързани с йога - какво оначава осъзнаване, работа на тялото, енергията според йога, медитация, структуриране на ума, мантри, духовни преживявания и духовна еволюция. Великолепно четиво, ако търсите ясни и конкретни отговори свързани с живота чрез йога и далече от мистиката на йога.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти