Кийра Найтли разкрива правителствени тайни, Елтън Джон отново триумфира, а Киану Рийвс с още edna причина да празнува (Плейлистът на Edna #22)

Кийра Найтли
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Пътеводна звезда

Брус Спрингстийн се завърна преди броени дни с 19-ия си студиен албум, а наситеният с носталгия сингъл “Western Stars” дава името на музикалната колекция. Както казват от изданието “Vulture”, във видеото музикантът е едновременно Джаксън Мейн и Али („Роди се звезда“) – уморен, но все още триумфиращ. Звученето на албумът е повлияно от южняшкия поп на 70-те години, а критиците определят като „любовно писмо към Калифорния“.

Пир за очите и ушите

Вече може и да сте чули новата песен на Елтън Джон в един от предишните ни Плейлисти, но ето я пак, този път клип, пъстър и динамичен като кариерата на музиканта. “(I'm Gonna) Love Me Again” е дует с Тарън Еджъртън, превъплътил се в образа на Елтън в биографичния „Рокетмен“. Кадри от лентата виждаме и във видеото тук, а песента, която е своеобразна изповед за живота на звездата, звучи и в киносалона – струва си да го посетите заради лентата.

Мръсна романтика

Мирян Костадинов остава верен на музикалния си стил и с шестия авторски сингъл на своята банда MIRY. “Kinda Love You” е позитивно и заразително парче за любов, което идва тъкмо навреме за лятото. Обичаме клипове, които разказват история, а този на “Kinda Love You” е такъв. В него участва актрисата Анелия Мангърова, която допълва бунтарския дух на красиво заснетото видео.

КИНО

Замръзнали в очакване

От „Дисни“ открехват още малко завесата на „Замръзналото кралство 2“, където ни очакват нови пътешествия сред опасни земи със старите познати. Мрачно звучат думите на тролчето Паби: „Винаги сме се страхували, че силите на Елза са твърде големи за този свят. Сега трябва да се надяваме, че ще бъдат достатъчни.“ Срещу кого или какво трябва да се изправят всички, ще разберем най-рано на 22 ноември.

Една срещу всички

Кийра Найтли оставя настрана кринолини и перли, за да влезе в ролята на жена, застрашена от затвор заради изобличаването на властта през 2003 г. „Официални тайни“ разказва действителната история на Катрин Гън, която подава на пресата информация за незаконна шпионска операция, свързана с войната в Ирак. Във филма ще видим още Ралф Файнс, Мат Смит и др.

Зловещо продължение

В „Доктор Сън“, по едноименната книга на Стивън Кинг, се срещаме с порасналия Дани от „Сиянието“, който все повече заприличва на баща си. Все още носещ травмата от хотела преди години, той се опитва да помага на други хора да прекрачат в отвъдното, откъдето си спечелва и прякора. Така среща младо момиче, с чиято ярка дарба ще трябва да победят зли същества, хранещи се със силите на жертвите си. Като едно от тях ще видим Ребека Фъргюсън, която харесахме още от „Мисията невъзможна“, а след това и в „Снежният човек“ и „Най-великият шоумен“.

ОЩЕ

Четвърт век на „Скорост“

Напоследък Киану Рийвс преживява свой личен Ренесанс. Освен няколкото нови филма и една видеоигра със свое участие, актьорът впечатли и с отношението си към жените по време на снимки – заради всичко това си спечели признанието за „новото гадже на Интернет“. Той обаче има още една причина да празнува – 20th Century FOX отбелязва 25 години от излизането на екшъна „Скорост“. А след отделните признания на Сандра Бълок и Киану Рийвс, че не са останали безразлични един към друг, но никой не е разбрал за другия, се надяваме, че рожденият ден на филма скоро ще бъде отпразнувам, а двамата ще сложат всичко на масата.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти