Създадено за

Кажи ми каква градина искаш, да ти кажа как да си я направиш

Кажи ми каква градина искаш, да ти кажа как да си я направиш
Снимка: iStock

Домът е нашата крепост, но понякога тази крепост има градина и двор, който можем да превърнем... в оазис. И докато отвън светът си прави каквото иска, ние можем да седим на шезлонг и под чадър, и да отпиваме свеж коктейл в собствената ни разкошна, зелена градина.

За да стигнем до този момент обаче, трябва да поработим по създаването на оазиса. Да планираме, подредим и обзаведем този малък участък от дома ни, в който да отмаряме и да каним гости през дългите летни вечери.

Ето няколко идеи за бързо привеждане на двора или градината в човешки вид, позволяващ опъване на кълка върху одеало или дори нещо още по-романтично и изискано.

f
Снимка: iStock

Лежерен прованалски стил

Ако имате малък двор или градинка, в които няма кой знае колко опции за обзавеждане, може просто да се погрижите за озеленяването и осигуряването на елементарни пособия за удобство. Окосете тревата, засадете няколко лалета и нарциси (кокичетата, някак мистериозни, сами си поникват) и сложете няколко градински фигурки из ъглите – само внимавайте да не прекалите и да се окаже, че от всеки метър дебне джудже или щъркел. Четири стола и масичка са достатъчни, за да превърнат неуютния двор в приятно местенце за пийване на питиета с приятели, или за четене на книжки в усамотение, или дори за отворен офис – за тези, които могат да си го позволят.

Класически градински стил

Мебели от ратан, изрядно окосена трева, озеленяване като на картинка от списание, шатри с бели завеси и пауни, които бродят кротко из двора  - ако това ви е в главата, като чуете „градина“, тогава ще трябва да инвестирате малко повече, но съвсем не е невъзможно да имате градината на мечтите. Най-лесно обаче ще я имате, ако извикате екстериорен дизайнер на градини. Това са хора, които работят точно това – да виждат едно място и да преценят как най-правилно и логично да го превърнат в мечтата ви.

f
Снимка: iStock

Селска идилия

Винаги може пък да си създадете онова селско кътче, което винаги сте искали. Нали знаете – доматчета, лехи с чушки и босилек... красота! Да си направиш собствена градинка със зеленчуци е наистина супер яка идея, особено в града – да, няма да имате чудовищно производство, но колкото да си правите салати лятото, ще имате, че дори и малко отгоре. Само не отивайте твърде далеч – кокошки и зайци в двора вече не е много удачно. Тях е най-добре да си ги отглеждате, когато се сдобиете с истинска, хубава селска къща с двор.

Харесахте ли си някое от предложенията? Или си представяте нещо средно между трите – пауни с кокошки и шатри с воали? Няма проблем! В края на краищата, това си е вашият двор и вашата градина, каквото искате – това ще си направите от нея, стига да не пречи на другите. Всичко останало може да планирате и реализирате наистина бързо, защото дори да нямате необходимата сума, заровена в гърне в двора,, Cash Credit е тук точно за такива моменти.
 
И да ни поканите на по питие в градината!

f
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти