Специално

„Като гореща вода за шоколад” – edna мексиканска история за забранената любов

р
Снимка: Marquee TV

Модерният мексикански разказ на писателката Лаура Ескивел за страстна и забранена любов – „Като гореща вода за шоколад”, оживява благодарение на Кралския балет. Продукцията е на артистичния Кристофър Уилдън. Хореографът работи в тясно сътрудничество с известната авторка, за да претворят по най-добрия начин богатата на пластове история в балетен сюжет. Зрелищния спектакъл е част от програмата на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

“Като вода за шоколад“ проследява 30 години от живота на мексиканска фамилия. Разказва историята на една жестока майка – мама Елена (в ролята Лаура Морера), която се намесва тиранично в съдбата на трите си дъщери. Тита (в ролята изящната прима балерина Франческа Хейуърд) и Педро, изигран от премиер солиста Марселино Самбе, се обичат от деца.

Когато Педро иска ръката на любимата си, мама Елена се съгласява да му даде своята дъщеря, но не най-малката – Тита, а най-голямата – Росаура. Сърцето на Тита е разбито, но тя трябва да се примири. Освен това ѝ се налага да приготви сватбената торта, тъй като е най-умелата кулинарка във фамилията.

Тънкостите на кулинарното изкуство са ѝ предадени от възрастната майсторка Нача, която е истинската ѝ духовна майка. Тита не само е станала новата майсторка, но ястията ѝ имат вълшебен ефект върху тези, които ги консумират – чувствата, които е вложила, докато ги е приготвяла, се пренасят в тях.

След много перипетии, във второ действие, всички научаваме, че любовта и сърцето на мама Елена също някога са били разбити от нейните властни родители и историята се повторя с децата ѝ.

В крайна сметка Тита прощава на починалата си майка. А историята достига до финал, който оставя добър послевкус на публиката.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти