Кампанията #MoveBetter, организирана от HONOR, за първи път в България

Honor
Снимка: Honor

Глобална кампания #MoveBetter стартира в България. Инициативата цели да повиши физическата активност и обществената информираност относно сериозен глобален проблем като затлъстяването. Данни на Световната здравна организация (СЗО) сочат, че близо 30% от европейците над 18 години и 80% от юношите не са достатъчно физически активни. От друга страна, според Europe Active, водещата неправителствена организация, обединяваща европейския фитнес сектор, физическата неактивност е ключов фактор за някои от основните незаразни заболявания, смени в настроението и тревожни разстройства.

Липсата на активност струва и доста пари на обществото. Според статистика на Europe Active „цената“, която обществото плаща, заради ниска активност, е 1.4 пъти по-голяма от разходите по щетите от замърсяването на въздуха в Европа (ЕС-28) и 3 пъти повече от общите разходи за лечение на заболявания, причинени от тютюнопушенето.

Въпреки лошата статистика, напоследък се забелязва тенденция гражданите на Европа да стават по-активни, за което свидетелства и ръстът на европейския пазар на фитнес устройства. Като резултат фитнес технологиите стават по-търсени и все повече хора виждат ползите от това да следят своето здравословно и спортно представяне. Носимите устройства направиха това следене по-достъпно и създадоха общност от потребители, които използват фитнес джаджи, за да постигнат фитнес целите си. 

Honor
Снимка: Honor

#MoveBetter за един по-здравословен начин на живот

Като поддръжник и привърженик на идеята за по-здраво и активно общество, HONOR вярва, че технологиите играят ключова роля и могат да помогнат на потребителите да имат по-голям контрол над здравето и добрата си форма.

Промяната започва с глобалната кампания #MoveBetter, която се провежда за първи път и у нас. Тя е създадена, за да стимулира активен начин на живот у хората, независимо от нивото им на физическа подготовка. Във фокуса на кампанията е HONOR Band 5 – последният продукт на бранда от гамата на носимите устройства, който може да помогне на потребителите да подобрят тренировките си. 
 
HONOR Band 5 – Твоят целодневен фитнес и уелнес партньор
Оборудван с цветен 0.95” AMOLED сензорен дисплей, 24-часов мониторинг на сърдечния ритъм и съня, множество спортни и фитнес режими и 8 варианта за персонализиране на дисплея, HONOR Band 5 може да бъде закупен на препоръчителна цена от 79 лв.  Предлага се в три модерни цвята – тъмно синьо, метеоритно черно и цвят розова далия. HONOR Band 5 е единственият фитнес тракър в своя клас, който проследява и измерва нивото на кислорода в кръвта на потребителя. В комбинация с 24-часовия мониторинг на сърдечната дейност, HONOR Band 5 може да помогне на всеки да стане по-активен, да достигне оптимални фитнес резултати и да избира подходящ тип тренировки. 

Honor
Снимка: Honor

Фитнес и здравни съвети от HONOR
Като част от кампанията #MoveBetter HONOR предлага и серия съвети, свързани със здравето и тренировките. Заедно с HONOR Band 5, брандът цели да предложи един по-добър фитнес режим за всички. 

Съвет 1 – Следи сърдечния си ритъм 24/7, за да си сигурен, че тренираш при оптимални показатели
Мониторинг технологията на HONOR Band 5, която следи сърдечния ритъм, в съчетание с GPS свързаност, позволява на устройството да предоставя информация в реално време относно представянето ти, за да тренираш с оптимално темпо.

Съвет 2 – Опознай тялото си и тренирай без излишни рискове
Когато знаеш нивото на кислород в кръвта си по време на тренировка, можеш да си сигурен, че тренираш ефективно и безопасно. Стойности между 90% и 100% са считани за нормални. Ако те паднат под 89% обаче е препоръчително да се посъветваш с лекар. HONOR Band 5 анализира как тялото се адаптира и реагира при тренировка, сън или висока надморска височина, като така следи за безопасността ти независимо от обстановката. С HONOR Band 5 HONOR въвежда един изцяло нов стандарт за достъпно носимо устройство, което следи здравето ти.

Съвет 3 – Спи добре, за да се възстанови тялото ти
Доброто наспиване и почивка през нощта са вероятно най-пренебрегваният елемент на всеки фитнес режим. Технологията TruSleep™, с която разполага HONOR Band 5, анализира качеството на съня в реално време, идентифицира навиците ти по време на сън и ти предлага съвети как да подобриш качеството му. 

Съвет 4 – Разнообрази тренировките си 
Можеш да увеличиш интензивността на тренировките си или да пробваш нов вид занимания във фитнеса, но важното е да подлагаш тялото си на различни видове упражнения, за да избегнеш рутината. HONOR Band 5 предлага 10 различни фитнес режима, които проследяват сърдечния ти ритъм, продължителността на тренировката и дистанцията без значение от вида активност, на която се спреш.

*Според доклада Health & Fitness Market 2019 на Deloitte.

**Тези становища и съвети не бива да бъдат приемани като медицински препоръки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти