"Какъв хубав цветарник беше, каква кочина стана"

двойка
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Ех… (тежка въздишка се откъсва от устните ми). Най-много мразя, когато става така. Как “така” ще попитате. Ами най-много мразя, когато хората ми правят страхотно първо впечатление, а след това се оказва, че не са чак толкова прекрасни.

Със сигурност имате поне един човек в живота си, с който се е случило така. Причините може да са няколко - въпросният човек е носил маската “аз съм супер страхотен, но само в началото”, променил се е с течение на времето или пък просто си е кофти човек с уникалната способност да заблуждава.

Най-ужасно е, когато това се случи с два типа хора в живота ти - с приятел и с човек, в когото си влюбена. Тогава просто не знаеш как да постъпиш, освен да се чувстваш предадена, разочарована и ядосана.

Знаете ли кое е едно от най-големите разочарования за една жена, според мен? Това не е държанието на мъжа, който се е оказала същинска душевна кочина, а фактът, че тя го е допуснала до себе си и чистото си сърце. Най-лошото е да си разочарован от себе си, защото не си успял да видиш червените предупредителни лампички по-рано.

Наскоро една приятелка ми сподели за подобен неин опит, а на мен не ми оставаше нищо друго, освен да я слушам внимателно и да кимам състрадателно с глава. Тя ми разказа как е започнала да се среща с мъж, който в началото е изглеждал просто перфектно - цветя, романтични срещи, мили жестове, изненади, непрестанни чатове.

двойка
Снимка: Thinkstock

Но нямало “и заживели дълго и щастливо”, защото цялата захаросана история спряла рязко в момента, в който нещата започнали да стават по-сериозни. Въпросният човек не си е плюл на петите, както обичат да правят някои мъже. Не, той е останал с нея и не е имал нищо против задълбочаването на взаимоотношенията им, но държанието му вече не било като на принц, а наподобявало повече на Ал Бънди от “Женени с деца”.

Знаете го този образ - мързелив мъж, закован пред телевизора с ръка в панталона, постоянно питащ жена си какво има за ядене. Е, той може да не е бил точно такъв във връзката им, но промяната му е била коренна.

жена
Снимка: Thinkstock

Та така с мъжете “цветарници”. Колкото по-големи са обещанията им, колкото по-цветни са жестовете им в началото, колкото по-омайно е уханието им, толкова по-голяма е вероятността в крайна сметка да замирише на… прасета.

Ето защо трябва да внимавате с вашия личен "цветарник". Поливайте го редовно, махайте плевелите, пораснали около него и не се опиянявайте прекалено много от цветовете му, защото нали знаете, всичко е до време.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти