Какъв е подаръкът от Боб

Какъв е подаръкът от Боб
Снимка: netinfo

Веднъж вече сме ви запознавали с невероятната история на котарака Боб и неговия собственик.

След "Уличният котарак Боб" и "Светът в очите на Боб" авторът Джеймс Боуен има какво още да разкаже.

В новата си книга някогашният бездомен наркоман споделя как постепенно е открил очарованието на коледните празници с помощта на верния си четириног приятел.

В началото на месец ноември ИК "Книгопис" издаде коледната книга, ако може така да се нарече, от поредицата за невероятната котка – "Подарък от Боб".

За романа
В „Подарък от Боб“ Джеймс Боуен откровено споделя спомените си за Коледа – по-скоро болезнени, отколкото приятни. Особено през годините, когато е бездомен наркоман, а Коледа е само поредният повод да се почувства отхвърлен и самотен.

Но в книгата няма съмосъжаление и тъга.

„Подарък от Боб“ е оптимистична изповед за топлотата и очарованието на Коледа, които Джеймс открива с помощта на четириногия си приятел.

И за радостта да даряваш, дори когато подаръкът е парче пъстроцветен бетон, албумче със снимки или няколко мили думи върху саморъчно изработена коледна картичка.  

За автора
В един мартенски ден на 2007 година уличен музикант намира пред дома си ранен и болен котарак. Така започва спасителното и за двамата приятелство между Джеймс Боуен и верния му другар Боб.

Тогава Джеймс се бори със зависимостта от наркотиците, оцелявайки ден за ден с припечеленото в калъфа на китарата из улиците на Лондон.

Днес той е скъсал с трудното си минало, написал е няколко книги и се e отдал на благотворителна дейност.

Боб неизменно споделя „падението и възхода“ на Джеймс и е сигурно най-известният котарак в света.

Двамата са любимци на милиони в социалните мрежи.

Книгите, в които Джеймс Боуен описва историята си, са бестселъри в много страни. Три от тях излязоха с голям успех и в България: „Уличният котарак Боб“, „Светът в очите на Боб“ и „Преди да стана Боб“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти