Какъв е идеалният мъж според мъжете

Какъв е идеалният мъж според мъжете
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Не, в този текст не става въпрос за конкретен човек – певец, актьор или спортист - когото мъжете считат за олицетворение на мъжествеността и правят опити да му подражават, правейки си еднаква прическа с неговата, носейки едни и същи дрехи или пък имитирайки някои от жестовете му.

Това са неща, които правят момчетата, но не и мъжете.

Егото на мъжа никога няма му позволи да признае, че някой друг, освен самия него, може да бъде олицетворение на мъжествеността. Още по-малко пък би се опитал да прилича на друг, вместо да бъде себе си.

Но колкото и да е голямо егото на мъжете, те прекрасно разбират, че не сa перфектни, и че трудно могат да бъдат такива.

Ето защо, всеки мъж желае да притежава редица качества и умения, за да бъде наистина в хармония с егото си. Но само ако въпросните качества са в съчетание, тогава говорим за перфектност и необикновеност. Липсата само на едно от тях прави мъжете посредствени

На първо място като необходимост мъжете поставят интелигентността. Тук не става дума за коефицента им на интелигентност да бъде сред най-високите в света, че да могат да смятат наум уравнения от висшата математика. Достатъчно е да могат да преценяват дали да минават по пряк или по алтернативен път препятствията, които им поднася животът.

Наред с интелигентността обаче върви и способността да бъдат открити. Но не в агресивна насока, че да бъдат нагли или арогантни, а открити по такъв начин, че да могат да предават опита и знанията си по начин, по който ще бъдат разбрани от всички.

Идеалният мъж трябва да бъде силен, бърз и енергичен. За да проявяват тези качества, мъжете дори не трябва да ходят на фитнес, където да вдигат тежести, нито да тичат сто метра с време равно на световния рекорд в атлетическата дисцплина. Силата на мъжете се изразява в категоричната им проява на воля и твърдост, а бързината в умението да взимат адекватни решения в кратки срокове, без значение дали се отнася за избора на хляб в магазина, или за избор на бъдеща сфера на развитието им.

Енергичността им пък се изразява в позитивно мислене относно развитието и на най-лошата житейска ситуация, с която позитивност мъжете са длъжни да зареждат близките си.

За да бъде идеален, мъжът трябва да е весел и усмихнат. Но не да бъде клоун. Не е задължително да знае вицове за всяка ситуация, нито да е постоянно ухилен като третокласник, застанал за снимка.

Достатъчно е да носи със себе си онази непорочна и неподправена радост, която облагородява и непрекъснато ободрява настроението му. А в съчетание с ироничната усмивка, която той прави всеки път, щом присвие очите си, прави мъжа наистина необикновен.

Господата отлично знаят, че за да бъдат идеални, те трябва да имат и недостатъци. Например, да обичат себе си и собствената си свобода. На пръв прочит това звучи доста егоистично, но всъщност не е така. Мъжете осъзнават, че за да обичаш друг и да бъдеш обикнат, първо трябва да обичаш себе си.

Идеалният мъж никога няма да допусне да му отнемат свободата, защото ако я загуби, ще престане да я цени. А така ще престане да цени и свободата не само на жената около него, но и на всичките си близки и приятели.

Мъжете не са идеални. Това обаче не ги кара да се чувстват комплексирани, както биха се почувствали жените в подобна ситуация. Напротив – господата не само се мотивират да развиват себе си, но и считат недостатъците си за предимство, защото те им придават индивидуалност.

Питам се какво би било, ако всички мъже бяха идеални?  Мисля, че ще бъде доста скучно, ако се окаже вярно твърдението, че всички мъже са еднакви, макар и перфектни.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Как се разпознава смотльото

Колко ти струва да разплачеш момиче

Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива

Какъв го искат жените

Трудно е да си жена? Мъжете не мислят така!

Как се разпознава българската майка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти