Какво време ни очаква през почивните дни

есен
Снимка: iStock

Днес преди обяд в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, докато от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд валежите ще спрат, най-късно в източните райони и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. След обяд валежите ще отслабват и до вечерта ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще бъде облачно и мъгливо с превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, над масивите от Западна България до предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – временно силен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 – около 4°.

В събота, 21 септември, и в неделя, 22 септември,

ще преобладава слънчево време, главно през първия ден преди обяд над източната половина от страната - с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток, в неделя - от юг-югоизток, в нощните часове ще стихва.

Сутрешните температури ще се понижат и в повечето места ще са между 5° и 10°, в котловинните полета и в североизточните райони ще бъде с малко по-ниски минимални температури и на отделни места там са възможни и първите есенни слани.

В събота ще бъде все още по-хладно от обичайното, в неделя дневните температури слабо ще се повишават и максималните ще бъдат между 20° и 25°. 

Ако обичате да планирате почивните дни и пътуванията си, ето кога отново ще почиваме до края на годината >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти