Ще приключат ли скоро жегите? Ето какво време ни очаква през август

След 40-градусовите жеги, в първия ден на последната юлска седмица ще си вземем глътка въздух, разказва Николай Василковски за NOVA. В понеделник жегата леко ще отстъпи и термометрите следобед ще показват между 32 и 37 градуса.

По-динамично време се очаква в някои южни и източни райони, където в хода на деня ще превали и прегърми. Там и вятърът ще е с по-силни пориви. В останалата част на страната – преобладаващо слънчев ден.

Вторникът ще е слънчев и горещ. В периода сряда-петък над страната ще премине опашката на студен фронт, който се движи над Източна Европа. Ще остане горещо, но с условия следобед и вечерта за развитие на гръмотевични бури с краткотраен интензивен валежи с риск от градушка.

Най-успешните дни през август

Процесите ще са на малко места в Западна и Централна България в сряда, в повече райони в четвъртък и предимно в планините в петък. Проникващият по-хладен въздух все пак ще се отрази на дневните температури и ще свали следобедните стойности на термометрите с 3-4 градуса в края на работната седмица.

Почивните дни ще са слънчеви и горещи с температури около и над 35 градуса. В неделя следобед има предпоставки за гръмотевична облачност следобед и вечерта, но само в най-западните части на страната.

В първите 2-3 дни на август атмосферата над България отново ще е „арена на двубой” между по-горещи и по-студени въздушни маси, което ще създава условия за следобедни гръмотевични бури. Не се очакват резки промени в дневните температури, които ще се задържат около и над 30 градуса.

времето
Снимка: NOVA

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти