Какво ще правите този уикенд? Ето няколко идеи за забавления в града!

мъж жена парти купон настроение спокойствие самота
Снимка: Thinkstock

Габриела Сахатчиева

Събота и неделя са време за почивка, среща с приятели или наваксване с домашните задължения. Ако обаче все още не сте запълнили графика си или имате свободно време и се чудите с какво забавление навън да го запълните, ето няколко идеи, с които да разнообразите.

30 август, петък

В петък вечер традиционният концерт на Остава в Маймунарника по случай рождения ден на групата започва в 20:00, така че след края на работния ден побързайте да се насочите натам – тази година бандата отбелязва 27 години на сцената и ще представи и биографичната си книга „Аз Остава“, която може да си купите по време на събитието.

Остава
Снимка: Scribens

Ако пък си мечтаете за по-спокойна петъчна вечер, в амфитеатъра пред Sofia Tech Park може да гледате филма на Ники Илиев „Живи легенди“ от 20:45. Преди кино под звездите да започне, от 20:00 ще има музикални изпълнения на живо, а входът е свободен.

31 август, събота

Морето тази събота идва все по-близо до нас – първият по рода си Sofia Beach Fest ще се проведе на язовир Искър тази събота и неделя. Освен страхотната гледка, и двата дни от 14:00 ви очакват още плаж, игри, водни спортове и разнообразна музика – поп, техно, хип-хоп, трап, афро и др. Има и осигурен транспорт, така че следете подробностите във фейсбук събитието, но първо се запасете с билети от bilet.bg.

Традициите в Маймунарника продължават и в събота – и тази година си спомняме големия Тодор Колев. Песните му ще пеят Ясен Зердев, Димо от P.I.F., Люси Дяковска и други, а специални гости ще бъдат Джанго Зе. Вратите отварят в 19:00, а билетите ви очакват в мрежата на Eventim.

Тодор Колев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Ако август е следобедът на годината – нека тогава го изпратим подобаващо!“, казват организаторите на любимото Neon Shame Party. Какъв по-хубав начин да посрещнете септември с коктейл в ръка и цветни дрехи? Заповядайте в Culture Beat Club от 21:00.

1 септември, неделя

Ако искате да разберете откъде идва името на Женския пазар, как е изглеждал през 1918 г. или какво е имало на негово място преди 120 години, включете се в Историческия маршрут. Началото е в 18:00 на Лъвов мост, а продължителността на беседата, по време на която ще се запознаете с историческите сгради в района, е около 2 часа след записване на място.

лятно кино
Снимка: Културен център G8

Макар да е първият ден от есента, условията все още са напълно подходящи за още една порция лятно кино – в Културен център G-8 всяка вечер може да гледате избран филм на открито. В неделя от 21:15 на екрана в двора на центъра се качва скандинавската драма/комедия „Човек на име Уве“ по романа на Фредерик Бакман. Билетите са на касата на киното и идват с бонус от летен коктейл за още повече настроение.

Ако пък търсите прохладата на кино салона, ето и премиерата на голям екран за тази седмица: „Код: Ангелът“ с участието на Джерард Бътлър, който отново се бори с терористи, на чийто прицел този път е самолетът на американския президент. В третата част от поредицата към него се присъединяват Морган Фриймън, Пайпър Перабо и Джейда Пинкет Смит.

джерард Бътлър
Снимка: Getty/Guliver

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти