Какво ще е времето през уикенда + няколко идеи за пътешествия из България

f
Снимка: Thinkstock

Предстоят почивни дни, много от нас вече планират как максимално да уплътнят и оползотворят прекрасно двата почивни дни.

Други пък са замислили да вземат отпуск в понеделник и да си направят една чудесна 4-дневна почивка, тъй като 1 май е неработен ден.

Нашите колеги от Sinoptik разкриват какво ще е времето през почивните дни, за да можем да се подготвим по-добре с уикенд идеите.

През нощта в събота ще преобладава ясно време. До сутринта в отделни котловини ще се образува мъгла. Ще духа слаб източен вятър, минималните температури ще са между 9 и 14 градуса.

В събота ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планините и планинските райони в Западна и Централна България. Само на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 17-19 градуса по морския бряг, до 30 градуса на места в Дунавската равнина.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще се развива предимно купеста облачност. На места в масивите от Западна България след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18 градуса, а на 2000 м - около 11 градуса.

f
Снимка: Thinkstock

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-хладно. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури на въздуха ще достигнат 16-19 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-17 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В неделя се очакват и валежи, но за кратко.

f
Снимка: Thinkstock

А ето и няколко идеи от екипа на Edna.bg, ако все още не сте планирали какво да правите на 28 и 29 април:

Кои са любимите ни дестинации в България

Най-красивите пещери в България

Влюбени в България: Легенди от Триград

За какво ми е Тоскана, имам си Копривщица

Вълшебните места в България, които сбъдват желания и лекуват

5 енергийни места, които да посетите в България

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти