Какво да правим този уикенд (6-8 декември)?

жена диван куче почивка кафе чай
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Снегът със сигуност ни създава коледно настроение, но и намалява драстично желанието да излизаме извън уюта на одеялото. Въпреки това има няколко събития този уикенд, които могат да ни накарат да подадем нос навън!

6 декември, петък

За край на работната седмица и за отбелязване на Никулден ресторант „Таланти“ е подготвил специална тематична вечеря. Очакват ви не само традиционния шаран, но и страхотни рибни и морски изненади от цял свят, съчетани в две специални празнични менюта, от които ще може сами да си композирате тристепенно меню! Кувертът е 59 лв. на човек и включва подбрани вина за предястието и основното ястие.

риба храна
Снимка: Istock

За първи път един от най-популярните мюзикъли в света идва и на българска сцена. „Клетниците“ на Ален Бублил и Клод-Мишел Шьонберг по романа на Виктор Юго е с премиера в Софийска опера и балет на 6 декември, а режисьорът Пламен Каралов разкрива, че „постановката е нова революционна идея – наред с основния репертоар с великите шедьоври от световната оперна и балетна класика на композитори от различни епохи“. Всички дати и билети за мюзикъла от 25-40 лв. търсете на operasofia.bg.

клетниците
Снимка: Софийска опера и балет

7 декември, събота

И този декември Момичетата от града ви канят на празничния Mish Mash Fest - Christmas is coming! Там ви очаква един светъл, красив и коледен празник на талантливите хора, добрия вкус и най-оригиналните идеи за подаръци. Коледното издание на феста ще се проведе на ново място – под стъклените куполи в Ларгото, част от античен комплекс „Сердика“. Датите са 7 и 8 декември, работното време през уикенда е от 10:00 до 19:00, а входът е свободен.

коледа подарък
Снимка: Istock

Какво се случва, когато смесим водка с готина музика? Изненада! Absolut стартира Absolut Culture Shock, за да докаже, че сблъсъкът на култури не просто прави света по-свързан, но е и топ тема за парти. Каква е идеята? В пет последователни събития ще поканят пет известни личности да са диджеи в пет напълно неестествени за тях места. Първо ще казват локацията, а вие ще трябва да отгатвате изпълнителя. Ако познаете, може да спечелите безплатен пас за вечерта, както и други награди. Първата вечер е в Club 33, където от 23:00 музиката ще пуска Руши!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Рушен Видинлиев - Руши (@ru_vidi) on

8 декември, неделя

Неделята след Никулден ще продължаваме с различни рибни изкушения, затова от 12:00 се насочваме към КОТО и тематичния им брънч. Домашна тарама хайвер, пай с аспержи и пушена сьомга, пикантни миди с чери домати и вино, панакота с мандарини и кокос, кръмбъл с круша и карамел... Огладняхте ли? Запазете си неделята за това гурме угощение срещу куверт от 29 лв!

риба
Снимка: iStock

Един от любимците на нощна София – Funkster , ще изнесе своята лекция на тема 50 нюанса черно по повод студентския празник. Не е задължително да носите студентската си книжка, но е задължително да присъствате – вратите на Once Upon a Time Biblioteka отварят в 22:30.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙁𝙐𝙉𝙆𝙎𝙏𝙀𝙍 (@funkster.bg) on

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти