Какво да правим този уикенд (4-6 октомври)?

уикенд почивка чаша кафе чай
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Температурите навън рязко тръгнаха надолу, а с тях и желанието ни да излизаме извън уютната топлина у дома. Ето обаче няколко идеи за почивните дни с които да не замразявате социалния си живот!

4 октомври, петък

Четвъртият Листопаден арт базар се настанява в петък и събота в Bar Road 66 (ул. Позитано 15). Там ще откриете авторски бижута и аксесоари, може да помогнете на две млади дами в първите им стъпки в рисуването с къна и, разбира се, да изпиете по една хубава бира.

Диво кино
Снимка: Кинематограф

За втора поредна година Sofia Green Tour и Кинематограф.BG се обединяват под покрива на Клуб на пътешественика за благотворителното Диво кино. По случай Световния ден на животните може да гледате филми, посветени на четириноги, двукрили, двухрили и т.н. симпатяги. Парите от събитието ще бъдат дарени на фондация „Дивите Животни“, която работи за опазването на биоразнообразието в България и полага грижи за изпаднали в беда животни. Началото е в 19:00, а минималното дарение е 5лв.

5 октомври, събота

Офицер и шпионин Роман Полански
Снимка: IMDb

Новият филм на Роман Полански „Офицер и шпионин“ дава старт на петото юбилейно издание на кино-литературния фестивал CineLibri. Тържествената церемония по откриването е на 5 октомври в зала 1 на НДК от 19:00 и ще бъде съпроводено с акустичен пърформънс на Мила Роберт, официално представяне на програмата и гостите на фестивала. „Офицер и шпионин“ е адаптация по бестселъра на Робърт Харис и ни пренася в Париж през 1895 година, когато, несправедливо обвинен в предателство, младият еврейски офицер Алфред Драйфус е осъден на доживотен затвор на Дяволския остров и е разжалван публично пред огромна тълпа. Билетите са в продажба на сайта на CineLibri и на касата на НДК.

планети астрология хороскопи
Снимка: Thinkstock

Традиционно Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски“ се включва в Световния ден на астрономията с разнообразна програма за малки и големи: наблюдения на Слънцето, Сатурн, Луната и други обекти, изложба в двора на 30 красиви астрономически изображения, заснети с най-големите телескопи, лекции, филми, викторина с награди и др. За пълната програма следете събитието във фейсбук на @astronomyBG, началото е в 16:00, а наблюденията продължават до 22:00 при ясно време.

Mish Mash Fest
Снимка: Момичетата от града/Mish Mash Fest

Есенен, уютен, пъстър и с вкус на спомен от лятото – такъв обещава да е уикендът новото издание на Mish Mash Fest. Базарът отново събира цветните таланти на най-добрите български дизайнери и творци за нова среща с много красиви неща, които са приготвили специално за гостите на феста. Мястото е познато – Зала за събития „В парка“ на 5 и 6 октомври от 10:00 до 19:00.

6 октомври, неделя

Горан Брегович
Снимка: Getty

След двата напълно разпродадени концерта на Горан Брегович в Пловдив през изминалата година, легендата на балканската музика е подготвил за българските си почитатели цели три концерта. След Варна и Велико Търново идва ред на София. Програмата, която Брегович и оркестъра са подготвили, е The Best of Goran Bregovic – най-отбраната селекция от вечни негови хитове като „Месечинка“, „Калашников“, „Буба Мара“, „Аризонска мечта“ и много други. Концертът е в Зала 1 на НДК от 20:00, а билети може да откриете в мрежата на Eventim.

The Chemical Brothers
Снимка: Getty

Като неделен музикален бонус този път ви предлагаме и две идеи за през седмицата, за които обаче ще трябва да побързате да си вземете билет. Световноизвестният електронен дует The Chemical Brothers ще стъпи за първи път и на българска земя. Дуото, което заедно с групи като Prodigy и Fatboy Slim наложи big beat, електро и техно жанра като едни от най-обичаните съвременни музикални течения, ще изнесе първия си концерт в България в Арена Армеец на 10 октомври от 21:00, а билетите са в мрежата на Eventim.

Друга добра новина за музикалните фенове е, че Кралете на винтиджа идват отново в България на 7 декември в клуб “Music Jam“. В рамките на турнето “Welcome to the Twenties 2.0“ Postmodern Jukebox организират грандиозни партита в 250 града в Европа и в Америка. С тази музикалната обиколка техният създател Скот Брадли се надява да се завърне към стила, вкуса и майсторството, характерни за музиката на миналите поколения, така че се подгответе за разходка от нюорлиънския джаз от 20-те, соул музиката, суинга, винтидж стил Франк Синатра до Doo-Wop-a от 50-те, Surf Rock-a на 60-те – билетите са в Eventim!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти