Какво да правим този уикенд (31 януари – 2 февруари)?

мъж куче почивка уикенд
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Изпращаме януари и посрещаме месеца на любовта с кино, куиз по любим сериал и много музика във всякакви форми. Ето и нашите предложения за почивните дни!

31 януари, петък

Операта „Дама Пика“ на Чайковски по едноименната повест на Александър Сергеевич Пушкин от 1833 се качва на сцената на Софийската опера и балет. Историята ни среща с младия офицер Герман, който е мрачен и мълчалив и е влюбен в непозната, която е знатна и богата и не може да му принадлежи. Оказва се, че Лиза е сгодена за княз Елецки, но всъщност изобщо не е щастлива от предстоящата сватба – тя е влюбена в неочаквано появилия се тайнствен офицер Герман. Какво се случва след това – разберете на премиерата от 19:00 в Операта срещу билет от касата или operasofia.bg (тук следете и за следващите дати).

Дама Пика опера
Снимка: Софийска опера и балет

Легендарният Оркестър на китаристите на Барселона (Barcelona Guitar Orchestra) за първи път ще посети България и ще изпълни едни от най- емблематичните произведения от испански композитори. Публиката ще може да се наслади на вдъхновяващо изпълнение с акустични китари на творби от Albeniz, De Falla, Gimenez, Sanz, Cervantes и др. Началото е в 20:00 в Зала 1 на НДК срещу билет от 40-90 лв. от bilet.bg.

1 февруари, събота

На 1 февруари Златните години на джаза отново ще оживеят на сцената на Studio 5 (НДК). Вечните песни на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат Кинг Кол, Ета Джеймс, Рей Чарлз, поднесени с много класа и стил от Марина Господинова и със специалното участие на Михаил Йосифов – тромпет. Вратите отварят в 22:00 срещу билет от 15 лв. на входа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jazz_photos_and_videos on

И докато навън е само за хора от Вала и бели бродници, почитателите на отборната надпревара са ви подготвили един много интересен куиз, обвързан изцяло с един от най-гледаните сериали – Game of Thrones! Заповядайте в събота в BluBar (ул. Позитано 9), за да премерите сили и знания за епичния сериал на HBO. Началото е в 21:00, но не пропускайте да си запазите място на 0879 333 321.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

2 февруари, неделя

Традиционният базар за грамофонни плочи в магазин Vintage Stereo (бул. Витоша 1 срещу Съдебната палата) отново кани всички меломани, които искат да попълнят колекцията си – от 11:00 до 17:00 в неделя може да разгледате (и чуете) много нови и стари албуми.

плочи винил грамофон
Снимка: iStock

„Полетете над най-голямата африканска държава, вижте отвисоко лазурните води на Средиземно море и безкрайните пясъчни дюни на Сахара, разходете се сред колоритните сергии на пазара в медината на Оран и сред тесните улички в емблематичната касба на столицата Алжир.“ Поради големия интерес към филма „Алжир отвисоко“ на режисьора Ян Артюс-Бертран фестивалът Sofia MENAR организира извънредна прожекция в Дом на киното от 17:00. Билетите са на касата и сайта на киното срещу 9 лв.

Алжир
Снимка: IMDb

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти