Какво да правим този уикенд (29 ноември-1 декември)?

уикенд почивка чаша
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Докато ноември плавно преминава в декември, ние бързаме да ви заредим с настроение и идеи за предстоящия уикенд, който отново сервира много идеи за музика, високи градуси и дори пътешествие до Космоса!

29 ноември (петък)

Уикендът започва горещо, щом в НДК започва двудневният Rakia and Spirits Fest. И двата дни от 14:00 до 21:00 може да опитате многобройните български, македонски и сръбски ракии на различни производители и вносители, които традиционно участват. Пригответе се да опитате и някои от най-необичайните отлежали спиртни напитки като ракия от фурми, пъпеш или тиква например! Билетите са в мрежата на Eventim срещу 20 лв. за един ден и 30 лв. за целия фестивал.

ракия
Снимка: Thinkstock

Петъчната вечер продължава силно с фуриите от Босна и Херцеговина Dubioza Kolektiv. Групата отново ще забърка своята взривоопасна смес от рок, ска, дъб и реге, която никога не оставя безразличен нито един човек в публиката (в този ред на мисли – подгответе се за лудо пого!). След като миналата година вдигнаха цялата зала на крака, а преди броени дни зарадваха неочаквано феновете си с концерт на открито на Женския пазар, Dubioza Kolektiv влизат отново в Арена Армеец в 21:00 (вратите отварят в 18:30), а билетите ви очакват в Eventim срещу 35-45 лв.

30 ноември (събота)

Екипите на „Авиационно-космически форум“ и „Университет за деца“ ви канят на „Дни на авиацията и космоса“ в петък и събота в Руския културно-информационен център (ул. Шипка 34). Ще имате възможността да се потопите в света на науката от бъдещето – авиация с демонстрации на авиосимулатор „Фотоника“, роботика и 3D принтиране, демонстрации по физика, химия и биология, беседи с космонавти и пилоти, филми за космоса, научни работилници, кариерен форум и техническо изложение. Цените на билетите на място са 12 лв. за възрастни, 8 лв. за деца, ученици и студенти, 30 лв. за семейства до четирима души.

космос земя планета небе
Снимка: Istock

За втора поредна година Casavino Selection 2019 събира 20 вина от 12 винарни в „Опитай Неопитаното“ – проект, който обръща прожекторите към непознати вина от добре познати български производители. Интересното и различното на тази дегустация е, че тук имате възможност да се срещнете с енолозите – авторите на вината, които опитвате в чашите си. Събитието ще се проведе от 12:00 до 19:00 в клуб „Перото“, а билети може да закупите от bilet.bg срещу 20 лв.

вино
Снимка: Thinkstock

1 декември (неделя)

Неделя е време за вкусотии, а с наближаването на Коледа започваме все по-често да си мислим за всякакви коледни сладки. Затова и Salted Café Sofia (ул. Братя Миладинови 38) ви кани да се потопите в магията на коледния дух и да се научите да правите два от най-популярните вида немски коледни сладки – пиперливи и пикантни човечета и сърчица, както и лешникови рошави сладки с шоколадова глазура. Местата са само 11, така че побързайте да запазите своето срещу 40 лв., като пишете на @saltedcafesofia във Facebook.

Който не обича коледни сладки - веднага да си признае
Снимка: Thinkstock

Новият бар на ул. Граф Игнатиев 6 отваря врати за сбирка в джунглата с всякакви парти животинки! Заповядайте в неделя в Black Flamingo Bar, където ще се вихри суинг от 30-те и 50-те, а Swingin Monkeys ще ви завъртят умело във вихъра на танца. Началото на Swing That Jungle е в 20:00, а входът е свободен.

суинг танци
Снимка: iStock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти