Какво да правим този уикенд (27-29 септември)?

почивка релакс
Снимка: Thinkstock

Габриела Сахатчиева

След кратката работна седмица уикендът отново е тук, така че идва време и за нашите предложения за градски забавления, ако още не сте си запълнили календара за събота и неделя!

27 септември, петък

След горещото лято отново е време за едно добре познато забавление – Shame Party се звръща с нова доза любими и срамни песни, които ще ни накарат да танцуваме безсрамно и тази есен. Подгответе се психически за най-доброто от Backstreet boys, Missy Elliot, Spice Girls, българския рап и естрада. Часът и мястото на срама са: PM Club от 22:00 срещу 10лв на входа.

мъж жена парти купон настроение спокойствие самота
Снимка: Thinkstock

В петък още от обяд започва и тридневният бирен фест в Маймунарника, в който до неделя ви очакват неизброими видове бира, няколко food trucks и музикално многообразие. Бирите ще са разпределни на четири щанда – чешки, немски, крафт и един специален щанд на Каменица с елемент на изненада. Хапването ще бъде поверено на няколко food trucks, Porchetta Bar Food Truck както и на всеизвестните картофки на Маймунарника. Ритъмът ще поддържат няколко диджеи и изпълнители, които ще се разкриват поетапно, но имате гаранция, че за всекиго ще има по нещо.

бира наздраве
Снимка: iStock

Ако пък ви се искат по-кротки занимания в петък вечер, заповядайте във VIVACOM Tech Hall, за да се запознаете отблизо с отборите по биология и физика от Сдружението на Олимпийските отбори по природни науки. Ще можете да се потопите във вълшебния свят на биологията и физиката и да видите как науката се превръща в практика в Европейската нощ на учените от 19:00.

28 септември, събота

Най-голямото събитие за татуировки и алтернативна култура – Bulgaria Tattoo Expo, за пети път събира на едно място любители на татуировките и артисти, които са превърнали рисуването с мастило в чисто изкуство. Фестивалът е в събота и неделя от 10:00 в Зала 3 на НДК, а билети можете да закупите през мрежата на Eventim или на място в дните на събитието.

татуировки
Снимка: Unsplash

„Дълбоко от недрата на Португалия извира една сладка, топла тъга. Тя се разлива по водите на реките, за да отиде до океана. Там очаква със спряло сърце моряците си, които няма да се завърнат. Солен вятър я обгръща през раменете и споделят копнежа. Така се ражда саудаде. Така се ражда поезия.“ В събота от 18:30 в читателския клуб на Fox book café може да се насладите на изключително красивата португалска поезия – сборника „В тъжните дни не говорим за птици“, събрал стихове на съвременни португалски автори.

галерия книги
Снимка: Pexels

29 септември, неделя

Сресвайте козината, обличайте официалния повод, вдигайте гордо опашка – първият Dog Fest кани всички кучета и техните стопани на парти! В неделя от 14:00 в Южен парк 2 четириногите приятели ще изплезят езици от игри, състезания и демонстрации. Освен това ще чуете повече за това как може да помагате на приютите за домашни любимци, ще научите повече за грижите, от които кучетата имат нужда, и ще получите идеи за полезни приложения и джаджи, които могат да бъдат от полза при отглеждането на куче.

кучета
Снимка: Pexels

Есенният сезон на традиционните Фермерски базари започва тази неделя. Датите са 29 септември, 20 октомври, 24 ноември и 15 декември, всеки път в неделя от 11:00 до 18:00 в началото на ул. Оборище, зад храм-паметник „Александър Невски“. Имате възможност да се срещнете с познати и нови производители от цялата страна и да напазарувате от най-доброто от продукцията им за сезона, а също ще има арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници за малки и големи.

Ако обичате да планирате почивните дни и пътуванията си, ето кога отново ще почиваме до края на годината >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти