Какво да правим този уикенд (25-27 октомври)?

уикенд
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Две важни напомняния за този уикенд: не забравяйте да върнете часовника с час назад в събота вечер и да гласувате в неделя! Сред тези важни събития обаче пропускайте и тези интересни събития в града, с които да се насладите на последните слънчеви дни.

25 октомври, петък

Какъв по-хубав начин да отбележим петък вечер с чаша уиски? От 17:00 на 25-и до вечерта на 27-ми октомври Whiskey Fest Sofia ще радва ценителите на кехлибарената напитка с богато разнообразие, представяйки продукциите и постиженията на дестилерии от цял свят. Мястото на събитието е Sofia Event Center (бул. Черни връх 100), а билети може да откриете на bileti.bg.

уиски питие алкохол чаша лед
Снимка: Thinkstock

Ако и вие сте отраснали с музиката на Prodigy, Nirvana, Тhe Offspring, Garbage, No Doubt, Fatboy Slim, Blur, Rage Against The Machine, Pearl Jam и още много, много легендарни имена от края на миналия век, не пропускате поредното 90's Kids Party в Club Terminal 1! Вратите отварят в 22:00, а входът е 6 лв.

Nirvana
Снимка: wikipedia.org/Julie Kramer

26 октомври, събота

В събота от 13:00 Animal Rescue Sofia и Rolling Dogs обединяват сили за една благородна кауза – 2 лв. от сумата за всеки закупен хотдог отива в касичката на Animal Rescue Sofia, които се грижат за бездомните животни и техните празни коремчета. Rolling Dogs пък са подготвили новия си специалитет Rescue Dog, който ще накара всеки да си оближе пръстите (или лапичките). За доброто настроение и горещата музикална селекция от hip-hop, chill beats и funk ще се погрижат момчетата от Marble Souls, а освен хапване и музика, по време на събитието ще можеш да се запознаеш на живо с няколко от четириногите приятели, на които Animal Rescue Sofia и Rolling Dogs помагат.

куче домашен любимец
Снимка: Istock


От 16:00 ч. в “SeeMeOn 29“ (ул. Цар Симеон 29) платформата за фотокниги „ПУК!“ ви кани на разговор с британските фотографи Ванеса Уиншип и Джордж Джорджиу, които ще представят книгите си “She dances on Jackson“, “Last Stop“ и “Americans Parade“, които са включени и в поп-ъп изложбата, която продължава и на следващия ден. Те са сред големите имена в световната фотография, а работа им е показвана на места като МоМА в Ню Йорк и Barbican в Лондон.

фотография снимки спомени
Снимка: iStock

27 октомври, неделя

See It Be It Bulgaria е преживяване, което подпомага личностното развитие, разширява професионалните кръгове, изгражда увереност и устойчивост, води до нови хоризонти. Събитието събира на едно място впечатляващи лектори и експерти от цял свят в Inter Expo Center в неделя за един вдъхновяващ ден, изпълнен с лекции и възможности за нетуъркинг със световни лидери от рекламата, маркетинга, бизнеса, дори и активизма. Не пропускайте да се регистрирате на seeitbeitbulgaria.com!

See It Be It
Снимка: See It Be It Bulgaria

В неделя инициативата „Капачки За Бъдеще“ става на 2 години, през които реализират 5 кампании, събират общо над 255 000 кг рециклирана пластмаса в цяла България, дарява 16 кувьоза в малки общински болници, създава мрежа от над 500 доброволни пункта в над 150 града в страната! Благотворителното парти в Зала за събития „В парка“ (НДК) започва в 19:00 с учатието на Михаела Филева, Jin Monic, Nikeca, Борис Самаринов, а всички средства, събрани от продажбата на билети, ще бъдат дарени за каузата.

Капачки за Бъдеще
Снимка: Капачки за Бъдеще

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти