Какво да правим този уикенд (24-26 януари)?

жена уикенд вестник почивка кафе сутрин
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Традиционната селекция от събития за уикенда тази седмица включва нотка френски хаус, патагонски студ, игри от Азия и среща с Гетсби. Готови ли сте?

24 януари, петък

„Хапещ студ и ураганни ветрове. Огромни ледени стени и кървави изгреви и залези, чиито спокойствие и тишина са толкова осезаеми, че можете да ги разрежете с нож. Един свят на контрасти...“ От безграничните ледени полета на брутално своенравната Патагония, до 6000-метровите ледени великани на Перу ще ни заведе от 19:00 във PhotoSynthesis (бул. Васил Левски 57) Бранислав Бранков от Big Ice Expeditions. Ще разговаряме за копнежите и мечтите, страха и разочарованието, както и предизвикателствата да снимаш в една среда, където животът виси - съвсем буквално - на косъм. Входът е свободен, а каузата – благотворителна. Можете да помогнете на Chili Peppers в помощ на деца от семейства на прага на бедността, и деца, лишени от родителска грижа.

За всички почитатели на гейм индустрията този уикенд ще бъде истинска Коледа! В петък от 19:00 във Френския институт (пл. Славейков 3) е официалното откриване на Sofia Game Jam с коктейл и арт изложба, а входът е свободен. В събота и неделя от 14:00 в Зала за събития „В парка“ (Малкото НДК) можете да научите от топ професионалисти в гейм индустрията какво представлява работата им и как можете да заемете една от ролите в бранша. За пълната програма и всички предстоящи изненади следете sofiagamejam.com и @SofiaGameJam във фейсбук.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Game Jam (@sofiagamejam) on

25 януари, събота

Absolut Culture Shock е кампания, която ще докаже, че сблъсъкът на култури не просто прави света по-свързан, но е и топ тема за парти. Готови ли сте за още културен шок след Руши и Деси Слава? Третото издание ще е в Culture Beat (НДК), а диджей ще е Маргарита Хранова. Началото е в 23:00, а ако сте познали кой ще стои зад пулта, бързо към abslt.bg за наградите!

absolut culture shock
Снимка: Absolut

В събота вечер Carrusel Club (ул. Г. С. Раковски 108) се превръща в малката Франция за тематичния French Touch – вечер, вдъхновена от френското електронно звучене. Френската хаус школа е прочута и силно повлияна от диско звученето, винаги изпълнена със соул и изключително разчупена. Вадете баретите, оставете багетите вкъщи и се пригответе да се изгубите в музикалната селекция на YASS & AnatolkiN от 22:00 срещу 10 лв. на входа!

Carrusel Club
Снимка: Carrusel Club

26 януари, неделя

За всички почитатели на естетиката от 20-те години на XX век и почитатели на „Великият Гетсби“ тази неделя в City Stage (подлеза на НДК) от 20:00 предстои истинско музикално приключение – The Great Gatsby Concert! На сцената за музиката ще се погрижат Sing Hearts, а от вас се иска само добро настроение, удобни обувки и винтидж тоалети в духа на епохата. Входът е 10 лв. от мрежата на epaygo.bg и на място в деня на събитието.

Проектът Game Nomad гостува на Koncept Space (бул. Никола Вапцаров 6) за серия преживявания с настолни игри, обединени в различни теми. Първият ден от Лунната Нова година (или Китайската Нова година) можете да отпразнувате с настолни игри от и за Азия. Игрите са с различна популярност и трудност, но не се тревожете – ще ви разкажат правилата на всяка игра, която искате да пробвате! Така че минете в неделя между 15:00 и 22:00, входът е 5 лв.

Koncept Space
Снимка: Koncept Space

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти