Какво да правим този уикенд (22-24 ноември)?

уикенд
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Дъждът навън бързо ни отказва да излизаме за каквото и да било, но ето че и този уикенд ви предлагаме няколко забавни алтернативи, които, разбира се, включват много музика, вкусни изкушения и завладяващи сюжети.

22 ноември, петък

Уикендът започва вкусно и празнично, щом любимите бургери празнуват шестия си рожден ден и отбелязват своя специален Skapto Re:Launch – Skaptobara и Skaptoburger стават само Skapto, а за повода ви очаква нещо много по-добро от парче торта или солети в чашка! Цял ден на ул. Искър 11 Skapto ще раздават 120 безплатни бири от тяхната собствена марка, а след 18:00 ви очакват и 120 безплатни единични Skaptoburger-а, докато всеки един от тях изчезне магически. Тичате ли вече натам?

бургер Skapto
Снимка: Skaptobara

За повече настроение в мрачното време идва ред на още една добра (и коледна) новина: традиционният Немски коледен базар започва от днес! Уютните малки къщички с греяно вино, горещ шоколад, сладкиши и всякакви други изкушения ви очакват в градинката до Народния театър всеки ден, а на сцената очаквайте разнообразна празнична програма и срещи с Дядо Коледа, разбира се.

Третото издание на традиционния коледен немски базар, което се провежда в София, вече е факт. Събитието стартира на 22 ноември и ще продължи до 22 декември, а за локация този път е избрана Градската градина срещу столичния пл. "Княз Александър Батенберг" (на мястото на бившия мавзолей). Базарът работи всеки ден от 11,00 до 21,00 часа.
Снимка: Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia/БГНЕС

23 ноември, събота

Събота е време за музика и кино, така че от 22:00 в Terminal 1 (ул. Ангел Кънчев 1) ви очакват група Остава и най-големите им хитове. „Шоколад“, „Бесен“, „Внимание“, „Поля от слънчогледи“ ще звучат срещу 16 лв. от мрежата на Eventim или 20 лв. на входа.

Остава
Снимка: Добрин Кашавелов

В Зала 1 на НДК пък може да гледате още един от акцентите на тазгодишната Киномания. Новият филм на Педро Алмодовар „Болка и величие“ събира на екрана Антонио Бандерас и Пенелопе Крус. Бандерас влиза в ролята на режисьора Салвадор Майо, който преосмисля живота си и си припомня любимата кинозвезда, сексуалното си пробуждане, любовните провали, както и усилията на преданата му майка в бедното му детство. Началото е в 19:00, а билетите срещу 12 лв. може да откриете на касите и сайта на НДК.

Антонио Бандерас Болка и величие
Снимка: Киномания

24 ноември, неделя

„Няма нищо по-хубаво от добро хапване в мързелив неделен ден, а как по-добре от брънч“ съветва самият шеф Андре Токев и няма как да не се съгласим с него. И тази неделя в Moments by Andre Tokev (ул. Узунджовска 7-9) от 12:00 до 15:00 ви очаква отворен бюфет на подбрани ястия от менюто срещу 25 лв. (и 12 лв. за деца до 10-годишна възраст) след резервация на 088 333 6313.

Moments брънч Андре Токев
Снимка: Moments by Andre Tokev

Преди времето окончателно да се развали, а термометърът да падне под нулата, все още имате шанс да посетите Фермерския пазар – и тази неделя от 11:00 до 18:00 в началото на ул. Оборище, зад храм-паметник „Александър Невски“. Имате възможност да се срещнете с познати и нови производители от цялата страна и да напазарувате от най-доброто от продукцията им за сезона, а също ще има арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници за малки и големи.

фермерски пазар
Снимка: Хранкооп София

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти