Какво да правим този уикенд (20-22 декември)?

коледа зима уют
Снимка: Istock

Габриела Сахатчиева

Остават броени дни до Коледа, а атмосферата е повече от вълшебна, така че нямаме друг избор, освен да ви препоръчаме няколко събития за този уикенд, които само допълнително ще повдигнат празничното ви настроение!

20 декекмври, петък

Ако и вие сте отраснали с музиката на Prodigy, Nirvana, Тhe Offspring, Garbage, No Doubt, Fatboy Slim, Blur, Rage Against The Machine, Pearl Jam и още много, много легендарни имена от края на миналия век, не пропускате поредното 90's Kids Party в Club Terminal 1! Вратите отварят в 22:00, входът е 6 лв., а диджей този път е Vajarov.

Nirvana
Снимка: wikipedia.org/Julie Kramer

Огънят в камината гори, сладките с ябълка и канела са в печката, елхата свети в пълния си блясък, но, уви, има едно време и място по-приятно от дома и то е петък в голямата зала на Mixtape5, където можете да изпиете чаша сладко вино в компанията на нежните, топли и завладяващи гласове на Белослава, Прея и Керана. Началото е в 21:00, а билетите са по 20 лв. от bilet.bg (или 25 лв. на входа).

Белослава Прея Керана
Снимка: Mixtape5

21 декември, събота

В духа на Коледа Фермерски пазар „Пендара“ ще повдигне настроението на Женския пазар тази събота. Можете да се възползвате от богато разнообразие от фермерски продукти за коледната трапеза, както и да се забавлявате с празничната програма. Входът е свободен, така че побързайте да напълните пазарските кошници от 10:00 до 16:00.

подаръци Коледа
Снимка: iStock

Тази събота неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления, а поводът е неговата 50-годишнина. За почти четвърт век те са наистина много – пиесите по Молиер, Чехов, Андрей Платонов, Джулиан Барнс, Ангел Каралийчев, Николай Хайтов и още много други ще оживеят отново в „Арена Армеец“ от 20:00. с„Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя…“, споделя магнетичният актьор, който никога не се е пестял на сцената в своя порив към абсолютното майсторство. Билетите ви очакват в ticketportal.bg срещу 20-50 лв.

22 декември, неделя

Екипът на магазин Vintage Stereo ни кани на своя празничен базар за грамофонни плочи тази неделя, където ще се съберем по меломански за последен път тази година. Ще послушаме хубава музика, ще направим последни покупки, които да сложим под елхата след броени дни, и ще се сгреем предпразнично. Както винаги началният час е 11:00 а мястото е безистенът пред Съдебната палата.

плочи винил грамофон
Снимка: iStock

Classic FM радио ще отпразнува 25-тия си рожден ден с тържествен концерт на Vienna Mozart Orchestra. Един от най-известните класически оркестри в света ще зарадва българската публика в зала 1 на НДК, а както подсказва името на оркестъра музикантите в състава му се посвещават изцяло на произведенията на Волфганг Амадеус Моцарт. Репертоарът на оркестъра варира от всички негови симфонии, през голямо разнообразие от инструментални концерти – билети може да откриете в мрежата на Eventim срещу 40-120лв.

Vienna Mozart Orchestra
Снимка: ClassicFM

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти