Какво да правим този уикенд (17-19 януари)?

приятели покрив парти компания светлини
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Вкусна храна, изкуство, много музика и снежно настроение ни очакват този уикенд в София, така че не пропускайте нашите предложения за почивните дни!

17 януари, петък

Ако и вие сте израснали с музиката на Prodigy, Nirvana, Тhe Offspring, Garbage, No Doubt, Pearl Jam, Alice In Chains, мястото е Terminal 1 (ул. Ангел Кънчев 1), където в петък вечер от 22:00 Vajarov ще ни върне обратно в младежките години с музикалната си селекция за традиционното 90's Kids Party. Входът е 6 лв., но си гарантирайте място предварително с резервация.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by No Doubt (@nodoubt) on

Ако сте в настроение за друг жанр, OH! Lindy се завръща с още едно суинг парти! В Кино Култура (ул. Сан Стефано 22) ви очаква джаз музика, която ще ви накара да забравите столовете, и широк дансинг, на който да развихрите винтидж тоалетите си. Началото е в 21:00, а входът е свободен.

суинг танци парти
Снимка: iStock

18 януари, събота

Най-дръзките произведения и акции на съвременното изкуство ще ни срещне с мащабни проекти, изправили на нокти цели общества, за творби, удивляващи с необикновеното си присъствие и естетика, пърформанси и акции, размиващи границата между изкуството и живота, автори, вдъхновили и смутили художествената сцена. Първа част е в събота от 16:00 в Дом на киното (ул. Екзарх Йосиф 37) срещу 10/8 лв. от касата или сайта на киното, а втора част очаквайте на 8 февруари!

арт изкуство бои четки
Снимка: Thinkstock

14-ото честване на Световния ден на сноуборда ще се състои в над 30 града и зимни курорти по целия свят, а по традиция една от локациите е София! Така преди снежния празник в неделя, подгряваме в събота вечер в Switch (бул. България 2), където екипът на бара ще се погрижи за топлото посрещане и зареждащите напитки, а зад пулта ще застанат Emil Prize и marski, за да държат дансинга пълен само с готина музика. Началото е в 22:00, а входът е свободен.

сноуборд зима спорт сняг
Снимка: iStock

19 януари, неделя

Всяка неделя One More Bar (ул. Цар Иван Шишман 12) ви очаква от всичко по много – топъл хляб, бъркани яйца, различни видове салати, хумус, наденички, бекон, сирена, кашкавал, домашно сладко, гофрети и какво ли още не. Напитките варират от кафе до лек коктейл, топъл есенен сайдер или чаша от любимото ви вино, така че не пропускайте да се отбиете между 11:00 и 15:00.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One More Bar (@onemorebar) on

Още една доза суинг ни очаква в неделя вечер със Swingin The Jungle Party в новия Black Flamingo Bar (ул. Граф Игнатиев 6). Очаквайте разнообразна суинг музика, както и 4 хореографии за завършването на 4 начинаещи групи (но ще има изненада и от даскалите). Носете си готините обувки, за да се насладите на денсинга от естествено дърво! Суинг от 30-те до 50-те години е любезно предоставен от маймунеците от Swingin Monkeys, а началото е в 20:00 срещу 5 лв. вход.

суинг танци парти
Снимка: iStock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти