Какво да правим този уикенд (15-17 ноември)?

маса чаши приятели парти вечеря празник
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Докато навън есента разгръща пълния си потенциал в серия сиви, студени и дъждовни дни, не е задължително уикендът да бъде също толкова безцветен. Събота и неделя са идеалното време да се поглезите с гурме изкушения, хубаво вино, вълнуващ театър или филм. Да, всичко това може да ви се случи в следващите три дни!

15 ноември, петък

Ако живо се интересувате от изкуство, идеален завършек на работната ви седмица може да се окаже курсът „История на изкуството за любители“ в SOHO (ул. Искър 4) от 19:30. След като предните курсове ни запознаха с изкуството на изисканите европейски дворове през XIV век, ще се върнем назад във времето, в тосканските градове Сиена и Пиза, за да проследим промяната на изкуството в Италия от Готика към Ренесанс. Лекцията ще води Кристина Тужарова, а входът е 10 лв.

арт изкуство бои четки
Снимка: Thinkstock

За желаещите да разпуснат в края на седмицата пък в бар Tell Me (ул. Иван Вазов 12) ви очаква добре познатото парти Nordic Soundscapes. Björk, Fever Ray, GusGus, Lykke Li, The Knife и още много от съвремеменната скандинавска музика ще звучи след 23:00, докато празнувате началото на уикенда с питие в ръка – след като оставите 5 лв. на входа.

мъж жена парти купон настроение спокойствие самота
Снимка: Thinkstock

16 ноември, събота

Събота е време за изкуство! Започваме с едно от най-големите заглавия в тазгодишната Киномания – от 19:00 в Зала 1 на НДК може да гледате новия филм на Уди Алън „Един дъждовен ден в Ню Йорк“. Романтичната история ни среща с колежанина Гетсби Уелс (Тимъти Шаламе), който пристига в града с приятелката си, но докато тя интервюира известен режисьор за новия му проект, Гетсби се запознава с младата актриса Шанън (Селена Гомез), а искрите помежду им са само въпрос на време. Билетите от 12 лв. са на касите и сайта на НДК.

Един дъждовен ден в Ню Йорк
Снимка: Киномания

Продължаваме на музикална вълна и концерта на Белослава в Terminal 1 (ул. Ангел Кънчев 1). Ще чуем най-доброто от певицата с кадифен и нежен глас срещу билет от 20 лв. от мрежата на Eventim. Вратите отварят в 21:00, началото е в 22:00, а за желаещите да продължат вечерта – след полунощ започва афтър парти с диджей сетовете на DoLittle & FeeL срещу 5 лв.

Белослава
Снимка: Личен архив

И тази година любимата ни Нощ на театрите няма да пропусне да изпълни цялата съботна вечер с нови и стари постановки, пърформанси, изложби, отворени врати, събития за деца и още цял куп чудеса. Списъкът с възможности е много дълъг, затова оставяме на вас да изберете събитията, които да посетите в събота вечер: всичко е на theatresnight.org.

театър
Снимка: Pexels

17 ноември, неделя

Неделя е ден за презареждане, затова се отдаваме на гъдели за небцето! Традиционният неделен брънч в ресторант KOTO (ул. Цар Калоян 6) този път е на карибска тематика. Махи Махи такос с текила салса, барбакоа с агнешко в бананови листа, кубинско дърпано телешко, кейк с ром, джинджифил и тъмен шоколад са само малка част от апетитния списък с десетки екзотични специалитети, които може да опитате от 12:00 срещу куверт от 29 лв.

храна
Снимка: Istock

Ако обичате хубаво вино и джаз, заповядайте събота и неделя на Jazz & Wine в Park Center на ниво +1, където от 12:00 до 20:00 часа и през двата дни 7 от най-добрите български винопроизводители ще представят своите продукти, а от 18:00 часа ще има и джаз музика за ценители с Михаил Йосифов латин джаз квартет, Das Weltschmerz-Duett (Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко), Велека Цанкова, Павел Терзийски.

вино ползи
Снимка: Thinkstock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти