Какво да правим този уикенд (10-12 януари)?

уикенд
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Празниците отдавна приключиха, а с тях и оправданията ни да не напускаме домашния уют. Затова ето и първата ни селекция от събития за годината, които да запълнят почивните ни дни с много музика, кино, фотография и танци!

10 януари, петък

В седмицата, в която отбелязваме едновременно годишнина и от рождението, и от кончината на Дейвид Боуи, Бар Тънка Червена Линия ни кани да си припомним гениалната музика, която той ни остави. В петък в Линията ще звучат песни от цялата му почти 50-годишна кариера – входът е свободен, а началото е в 21:00.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Bowie (@davidbowie) on

Петък не е петък, ако не е в Петък! Това не е скоропоговорка, а покана за първя DJ сет на DoLittle за новата година в бар Петък, когато ще зареди „обновен плейлист от петъчни хитачки в най-разнообразни музикални стилове, идеални за борба срещу следпразнична депресия, януарска скука и всички подобни прози“. Звучи убедително, така че след работа знаете къде да се насочите – вратите отварят в 19:00, а началото е в 22:00.

мъж жена парти купон настроение спокойствие самота
Снимка: Thinkstock

11 януари, събота

В събота вечер Fortinbrass ще се подвизава като диджей в бар KICKś (ул. Цар Иван Шишман 22) от 21:00. Може да послушате фънк, соул, джаз, блис, афро, буги, рап от специалния му винил сет... или просто да опитате коктейлите на бара!

Fortinbrass
Снимка: Facebook/Fortinbrass

Ако пък предпочитате да се раздвижите, заповядайте в Cush.BAR (ул. Екзарх Йосиф 37) за кратко въведение в суинг танците от Swing Society! Ще можете да се насладите на едночасов уъркшоп по Lindy Hop - най-популярният суинг танц. В рамките на един час ще научите няколко основни движения от танца, а след това партито продължава с още танци и хубава музика на живо! Уъркшопът е подходящ за напълно начинаещи и не е необходимо да дойдете с партньор. Началото е в 21:15, а входът е свободен.

суинг танци
Снимка: iStock

12 януари, неделя

До 31 януари в галерия Synthesis може да разгледате изложбата „ВИК“ – личен, суров проект, разказ за емоционалното пътуване на автора Димитри Стефанов в Исландия, една „земя на края на света“. Там, където „човек се слива с природата, където душата намира пристанище и оставаш безмълвен пред величието на необятното“. А ако желаете да се срещнете с автора, отбележете си датата 16 януари – в кафе-галерия Photosynthesis от 19:00.

Идея за през работната седмица е да се запасите с билети за 12-ия фестивал за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia Menar. Най-награждаваният египетски филм за последното десетилетие „На края на света” (“Yomeddine”) ще открие фестивала на 14 януари от 19.00 ч. в Дома на киното. Фестивалът ще продължи до 30 януари с прожекции в Дома на киното, Културен център G8, Euro Cinema, кино Влайкова и Чешки център-София, а пълната програма търсете на menarfest.com.

Sofia Menar
Снимка: Sofia Menar

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти