Какво да не държим в хладилника

Какво да не държим в хладилника
Снимка: Thinkstock

Хладилникът е прекрасно изобретение, за което няма как да не сме благодарни. Той присъства във всеки дом и определено е в улеснение и от полза за домакинството.

От Realsimple.com обаче ни съветват за няколко вида продукти, които е по-добре да не прибираме на студено.

Първо това е лютият сос. Той няма нужда да стои в хладилник.

След това са картофите. Ако стоят на много студено, те променят вкусовите си качества. Освен това не ги дръжте в найлонов плик, а в хартиен или в торба от плат.

Хлябът също не бива да бъде прибиран в хладилник, тъй като там се изсушава бързо. Ако все пак ви се наложи да го съхраните, го приберете в хладилника, но за не повече от два-три дена.

Старият лук няма нужда да бъде прибиран заедно с останалите зеленчуци в хладилника. Стайната температура е добра за него, за да запази всичките си качества.

И той не трябва да бъде съхраняван в найлонов плик или в близост до картофи. Ако държите тези два продукта на едно, рискувате лукът да се развали по-бързо.

Чесънът също трябва да остане извън хладилника.

Той може да издържи на проветриво място два месеца и повече.

Може би ще останете учудени, но за доматите също е добре да не стоят на много студено. В хладилника те могат да загубят цвета си. За да избегнете неприятния момент, в който трябва да ги изхвърлите, защото са се развалили, избягвайте да се запасявате с голямо количество. Ако не са годни за салата, винаги може да ги рендосате и да използвате пюрето в кухнята.

Никога не дръжте зърна кафе или мляно такова на студено. Това ще съсипе вкуса му, поради образуващия се конденз в хладилника.

Много дами си държат различни козметични помади на хладилните рафтове, като си мислят, че така ще ги запазят за по-дълго време. Истината е, че няма смисъл от това. Срокът на годност върху продукта не може да бъде удължен, колкото и да ви се иска.

А как да разчитате срокът на годност, може да си припомните тук.

На опаковките е обозначено при каква температура е добре да се съхранява козметиката. За всички обаче важи с пълна сила правилото, че не трябва да ги грее пряка слънчева светлина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти