Каква е била първата работа на едни от най-успелите хора в света?

Казват, че всеки трябва да започне отнякъде. Преди да досигнат професионалните си върхове на някои от най-успелите личности в света им се е налагало да бъдат работници и служители както всички останали.

Каналът на VBox 7 “Top of The Tops” показва какви са били първите работни позиции на едни от най-прочутите изобретатели и предприемачи днес.

Джорджо Армани

успели хора
Снимка: Getty

Интересът на Джорджо Армани към модата се е развил, когато е служил на италианската армия. В интервю той разказва, че е имал 20 дни почивка и именно тогава приятел го е попитал дали иска да спечели малко допълнително пари, помагайки на фотограф. Когато службата му приключва, Армани започва работа в голяма модна къща, където развива таланта си.

Джеф Безос

успели хора
Снимка: Getty

В тийнейджърските си години Джеф Безос е правил бургери в „Макдоналдс“. Безос започва работа във веригата за бързо хранене в Маями, когато е бил само на 16 години. Често казва, че е научил едни от най-важните уроци от неговия бизнес именно от тази работа.

Травис Каланик

успели хора
Снимка: Getty

В тийнейджърските си години основателят на „Юбер“ е обикалял от врата на врата, за да продава ножове. Така той започва да се интересува от ръководенето на бизнес и на 18 години основава академия за курсове за подготовка за SAT, който служи за като приемен изпит за колежи и университети в САЩ.

Илън Мъск

успели хора
Снимка: Getty

Основателят на „Тесла“ е бил голям фен на технологиите още от дете. Когато е бил на 12 години, написва код за игра, базирана в космоса, която продава за $500.

Еван Шпигел

успели хора
Снимка: Getty

В тийнейджърските си години основателят на „Снапчат“ е работил като промоутър на известна енергийна напитка в барове и клубове.

Опра Уинфри

успели хора
Снимка: Getty

Опра Уинфри  е един от случаите, в които започваш от нулата, но постигнали максимално много за възрастта си. Първата ѝ работа е била в квартален супермаркет, който се е намирал до бръснарницата на нейния баща. Опра обаче бързо си намира работа в местното радио, където е четяла новините, а това дава начало на успешната ѝ кариера.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти