Как се разпознава смотльото

Как се разпознава смотльото
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Има една категория мъже, които подигравателно наричат „смотльовци“, въпреки че никога не са се държали неадекватно. Това е една от най-неприятните реплики, които един мъж може да чуе по свой адрес. Мъжете са жестоки един към друг и не се поколебават да сринат със земята дори и най-близкия си приятел, веднага щом имат повод за това. Понякога правят това и без повод.

Един от страховете на мъжете е някой да не им лепне етикета „смотльо“. Това ще бъде най-голямото падение за тях. Затова правят всичко възможно превантивно да се защитят от този риск - избягват да демонстрират някои типични черти, с които могат да бъдат заподозрeни от своите приятели, че попадат в категорията „смотльо“.

Тези черти са ясни и конкретни.

Ако например един мъж допусне приятелите му разберат, че е гледал някой лигаво-романтичен любовен филм, че е пръскал сълзи и бърсал сополи на него, защото чувствата му са били провокирани от сюжета, той до живот ще бъде заклеймен от най-близките си за „смотльо“.

Ето защо, мили дами, никога не трябва да изисквате от мъжа до вас да ви придружава на обичаните от вас романтични филми. Водейки го с вас, може косвено да му причините травма за цял живот. Защо мислите, че мъжете подскачат като петли, щом някой заговори за филма „Титаник” и започват да плюят филма и Леонардо ди Каприо, наричайки го лигльо? Тази защитна реакция, под формата на нападение, е въпросната превантивна мярка, за която стана вече въпрос.

Ако мъжът е влюбен и го показва с всяка дума и жест, той определено ще бъде посмешище за приятелите си, които директно ще го нарекат „смотан“. Нещо повече: след определението „смотан“ ще сложат и “гей“. Да, колкото и да не ви се струва справедливо, това е факт. Просто никой мъж не може да повярва, че някой от глутницата му може да говори за любов и чувства, вместо само и единствено за неприлично развратен секс. Същото се отнася и ако мъжът сподели, че е гальовен и обича да се гушка.

Мъжете, които говорят за поезия и изкуство, вместо за коли и футбол, също са в категория „смотльовци“. Едва ли може да видите някой да изпада в по-голямо недоумение, от компания мъже, играещи карти, в която някой се обажда с въпросa „Кои стихове ви допадат повече: тези на Блага Димитрова или по-скоро на Дамян Дамянов?“.

Важно е също отношението и предпочитанията относно кулинарията и храната. Няма как един мъж да не бъде обявен от приятелите си за „смотльо“, ако може сам да си приготви някое изискано гурме ястие, или ако каже, че е вегетарианец и яде само здравословни храни. Ако уменията на мъжа превишават способността да препече хляб и да изпържи яйца, ако в менюто му не присъстват пържоли, бургери и пици, то няма как другите мъже да го приемат несериозно. За тях няма да е нищо повече от „смотльо“.

И последно: ако мъжът умее да се наслаждава на кафето и го намира за удоволствие в ежедневието, ако обича да го пие по цял ден и във всякакви форми, то той е „смотльо“. Ще попитате защо, нали? Много просто – никой мъж няма право да приоритизира която и да е напитка пред бирата. Това е мъжки закон, а законите трябва да се спазват.

Ще ми се за финал да заключа, че ако някой мъж проявява някоя от изброените по-горе черти, моментално трябва да се промени, защото жените не харесват и никога няма да бъдат привлечени от подобни „смотльовци“. Оставям обаче заключението като въпрос към вас: харесвате ли такива мъже – романтични, чувствителни, гальовни, вдъхновени, загрижени за здравето си и околната среда? Но бъдете честни, моля ви!

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Колко ти струва да разплачеш момиче

Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива

Какъв го искат жените

Трудно е да си жена? Мъжете не мислят така!

Как се разпознава българската майка

Престанете да дразните мъжете!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти