Как се празнува Нова година по света

10, 9, 8, 7, 6, 5...
Снимка: Thinkstock

В последния ден от 2016 година решихме да направим кратък обзор на по-интересните традиции в посрещането на новата година по света и ето какво открихме в хода на нашето пътешествие.

Снимка: Weheartit

* В Мексико жените носят панталони в два цвята – червен, който олицетворява любовта и жълт, носещ материално благополучие.

* В Беларус необвързаните жени се състезават в необичайна игра, чиято цел е да наредят купища с царевица и да изчакат, за да видят чии зрънца петелът ще изкълве първи. Счита се, че победителката има най-сериозни шансове да се омъжи през предстоящата година.

Снимка: Weheartit


* В Япония се организират големи новогодишни фирмени партита, където шефовете се държат по-свободолюбиво и равнопоставено със своите колеги в духа на празничната атмосфера и пожеланието за повече успехи през настъпващата година.

* В Бразилия хората масово празнуват Нова година на плажа, хвърляйки цветя в океана.

* Във Филипините представителките на нежния пол носят поли на точки, чиито кръгли форми символизират монетите и материалната сполука.

Снимка: Weheartit

* В Еквадор по традиция се изгарят снимки и плашила, за да бъдат прогонени лошите спомени от отиващата си година.

* В Дания хората чупят чинии пред входните врати на къщите си, а според поверието тези с най-голям брой счупени съдове – ще се радват на най-много верни приятели през новата година.

Снимка: Weheartit

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти