Специален проект

Как се научих да си почивам с класа

Как се научих да си почивам с класа
Снимка: iStock/Getty Images

Едно от нещата, които научих с годините, е да не правя компромиси с почивките си, а да ги превръщам в първокласни преживявания.

Моята почивка е там, където мога да заредя тялото си и оцветя мислите си. Дали в морскосиньо или в зелена свежест, дали с експлозия от багри на екзотични цветя, в златистия пясък на далечна пустиня или в сребристото бяло на шумни северни водопади - когато си почивам, искам да гледам с всичките си сетива, не само с очите си, и ако това изисква пътуване със самолет, то с малко планиране и находчивост винаги се намира билетът, който ми е нужен, на цената, която ме устройва. 

Гледката! О, да, гледката! Вече нямам желание, когато съм във ваканция, да пия сутрешното си кафе, взирайки се в паркинг или в нечия кухня. Целта на почивките ми е разкошът на моментите безвремие и ако това означава да пропусна навалиците по плажовете или традиционните месеци за пътуване, когато навсякъде е претъпкано, а цените са необосновано високи, така да бъде. Ще използвам отпуската си през юни или септември, когато слънцето прави времето гальовно.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Научих се, когато почивам, да ценя лекотата и да нося със себе си малко багаж – само най-необходимото. Меки обувки, широки панталони, няколко рокли от памук, бюстиета и жилетка, хубава козметика и дебитната си карта Debit Mastercard Platinum от Fibank, защото тя е удобството, което ми дава много привилегии и така мога да усетя истинския лукс при всяко свое пътешествие.

Имам и личен витруален помощник. AskPLEEZ, който е перфектната комбинация от изкуствен интелект и човешка експертиза и се справя с всяка задача, която му поставя. А най-хубавото е, че мога да разчитам на него по всяко време на денонощието. Лесно и бързо намира и запазва място в най-добрия ресторант, час за фризьор и билети за пътуване.

А благодарение на Debit Mastercard Platinum плащам сигурно онлайн билетите, нощувките и навсякъде, където приемат картови разплащания, тегля пари без комисионна от банкомати на Fibank и нямам допълнителни такси при плащане на ПОС в България и чужбина.

Услугата Lounge Key ми дава достъп до над 1200 летищни салона в целия свят и ми отваря вратите към комфорта на бизнес салоните на летищата в София и Виена. Гарантира ми приоритетно преминаване през проверките на Терминал 2 на софийското летище и безплатна застраховка “Пътуване в чужбина“ от Generali с високо покритие.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Използвам всички предимства на моята Debit Mastercard Platinum. Регистрирах картата на сайта airport.mastercard.com и мобилното приложение Lounge Key и вече получавам  информация за допълнителни отстъпки при селектирани търговци. Избраната от мен валута е евро, но Debit Mastercard Platinum може да бъде издадена и в левови разплащания, плащания с американски долари, британски лири или швейцарски франкове. Таксата за поддръжката ѝ е само 5 лв. на месец.

Пътуванията и почивките са дълго чакани преживявания и вече им се наслаждавам в пълнота - спокойна и удовлетворена, глезейки себе си и одобрявайки изборите си. Защото животът е твърде кратък, за да пренебрегваме личното си щастие и да пропускаме възможностите, които ни се предлагат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти