Как получих картичка от кралското семейство (и какво да направите, за да се случи и на вас)

картичка от кралското семейство
Снимка: Личен архив

Деница Димитрова

Като привърженик на добрата стара поща (с удоволствието да пишеш на ръка върху хартия, лепенето на марки и очакването да получиш плик в кутията си) и редактор в Edna, който почти всеки ден публикува новини за британското кралско семейство, нямаше как да не се развълнувам, когато разбрах, че мога да получа картичка от него.

Покрай работата си научих, че Елизабет Втора и роднините ѝ редовно получават поздравителни картички. А поводите през последната една година не бяха никак малко – британци и хора от целия свят са изпращали пожелания за раждане и кръщене (последната звезда на които беше принц Луи), годеж и сватба (принц Хари и Меган Маркъл, принцеса Юджийн и Джак Бруксбенк), рождени дни и официални празници.

Кралското семейство традиционно отговаря на всеки изпратил с красиви благодарствени картички, на които са отпечатани официални портрети. Не собственоръчно, разбира се, те имат хора за всичко, а едва ли Кейт Мидълтън или принц Хари прочитат всичко, адресирано до тях.

Но възможността да получиш картичка със снимка от кралска особа е примамлива, затова с наближаването на Коледа и Нова година реших да опитам дали ще бъде отговорено и на мен.

След старателно избиране на картичка и пожелание на английски (все пак пиша до Кралски Височества), откривам, че няма как да честитя празниците на цялата кралска фамилия наведнъж. Всяко отделно семейство си има собствен адрес, а след кратка дилема реших да пиша до най-многобройното от тях – херцога и херцогинята на Кеймбридж заедно с трите им деца.

Изпратих картичката си на 8-ми декември, стискайки палци, че ще пристигне най-късно при тях в първите дни на 2019. Но след като мина средата на януари, а аз още не бях получила отговор, надеждата ми започна да угасва. Сигурно писмото ми изобщо не е стигнало до Лондон. Или пък изпращат благодарности само на британци? А може би Български пощи са изгубили отговора от Кенсингтън.

И както винаги, когато се примирявам, че нещо явно няма да се получи, но накрая става, вчера в пощенската си кутия намерих писмо с надпис “Royal Mail”! Задната част на плика носи запазения знак на Двореца Кенсигтън – една от резиденциите на семейството, а отпред за сложени няколко печата на кралската поща. Един от тях отбелязва партньорството ѝ с организацията “Action For Children” срещу психични заболявания сред тийнейджърите във Великобритания.

картичка от кралското семейство
Снимка: Личен архив

картичка от кралското семейство
Снимка: Личен архив

Докато отварях плика, очаквах да видя семейната снимка на принц Уилям и Кейт Мидълтън, обявен за портрета в отговор на коледните пожелания. Вътре обаче намерих друг прекрасен кадър, само че от кръщенето на принц Луи.

картичка от кралското семейство
Снимка: Личен архив

Текстът от задната страна гласи:

„Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луи благодарят за милото коледно пожелание.

Техни Кралски Височества изпращат своите най-добри пожелания за Коледа и Нова година.“

картичка от кралското семейство
Снимка: Личен архив

Как да не се зарадваш! Ако ви се е приискало и на вас да пишете на кралското семейство, знайте, че освен търпение, трябват и около 4 лв., ако пожелаете въздушна поща, която е по-бърза (не искам да си представям по-бавния вариант), а с картичка за 3-4 лв. ще се спрете на 7-8 лв. общо за удоволствието.

Може да изпращате до следните адреси:

Кралица Елизабет Втора

Her Majesty The Queen
Buckingham Palace
London
SW1A 1AA

Принц Чарлз и Камила

Their Royal Highnesses The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall
Clarence House
London
SW1A 1BA

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Cambridge
Kensington Palace
London
W8 4PU

Принц Хари и Меган Маркъл (след преместването им през пролетта на 2019 г.)

Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex
Clarence House
London SW1A 1BA

Моля, пак заповядайте! wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти